Heren parfums voor deze winter

Een vervelende lichaamsgeur is niet voor niets één van de 10 grootste afknappers bij mannen volgens vrouwen. Een geschikt luchtje is dus erg belangrijk. Zeker rondom kerst, oud en nieuw en alles wat daarom heen gebeurt aan feestjes, borrels en etentjes. Om je te helpen bij je keuze selecteerden wij voorbeelden van heren parfums die perfect zijn voor deze tijd van het jaar.

Dior – Sauvage

Dit luchtje is erg fris. Een kruidige en houtachtige geur wordt door Dior gebruikt om de visie die zij nastreven uit te dragen. Voor deze visie hebben zij onder andere gekeken naar het mysterieuze moment van het vallen de nacht en de koelte die hierbij hoort. Dit associëren ze met het ontwaken van wolven en de woestijn als setting. Er zijn onder andere vanille- amber en houtakkoorden te bespeuren in het luchtje.

Givenchy – Gentleman

Voor alle mannen die het liefste hun eigen levenspad bepalen en zich niet zomaar schrikken naar andere mensen, heeft Givenchy dit luchtje in het leven geroepen. Denk bij de geur aan een houtachtige geur en een combinatie van scherpe peper met zachter lavendel. Zwarte vanille en het houtachtige Patchouli kan je ook terug zien in deze geur.

Chanel – Allure Homme Sport

Dit luchtje heeft een krachtig karakter. Onderdelen van het luchtje zijn onder andere de Italiaanse mandarijn, Marokkaanse cypres (een bomensoort) en Venezolaanse tonkaboon. Een werelds en expressief luchtje dus, die zeker niet voor elke man geschikt is.

Giorgio Armani Beauty – Acqua di Gio Absolu

De Acqua di Gio Absolu bezit veel houtachtige elementen: hout, amber en muskusnoten maken allemaal onderdeel uit van het luchtje. In het luchtje komen verder twee aspecten samen. Enerzijds de zee, anderzijds de warmte van hout. Deze combinatie zorgt voor een mannelijk geheel.

Dolce & Gabbana – Pour Homme Intenso

In de herfst en winter is ook deze geur één met een houtachtige geur. Voor het luchtje is er onder andere gebruik gemaakt van een specifieke bloem uit Zuid-Amerika. Deze geur wordt gecombineerd met tabaksnoten, hooi, sandelhout en cipres. Hiermee is de Pour Homme Intenso een luchtje die charmant, mannelijk en erg divers is.