The Walking Dead: World Beyond komt er aan

The Walking Dead voert al jaren de lijst aan van series en films die gaan over zombie-epidemieën en overlevenden in de restanten van een verwoeste samenleving. Al vele seizoenen lang (het tiende seizoen wordt momenteel uitgezonden) volgen we een steeds wisselende groep. Zij krijgen te dealen met hordes aan zombies en oorlog met vijandelijke tegenstanders. In de wereld van de show draait het om survival of the fittest. Die wereld zal binnenkort worden vergroot. Er komt namelijk een tweede spin-off aan van de serie.

The Walking Dead

Universum The Walking Dead blijft groeien

Show-runner Scott M. Gimple maakte eerder al bekend dat er een nieuwe spin-off, The Walking Dead: World Beyond, aan zit te komen. Deze spin-off is hiermee de tweede in het universum waar zombies en overleven de boventoon voeren. Voorheen konden we al genieten van Fear The Walking Dead, dat zich afspeelt rondom Los Angeles. Er zijn een paar duidelijke verschillen tussen World Beyond en de andere twee series. World Beyond zal zich namelijk vooral gaan richten op jongeren.

Coming-of-age in een wereld vol zombies

Dat er wordt gekozen om een verhaal te vertellen vanuit jongeren, belooft veel interessante invalshoeken. De jongeren zijn bezig met een proces van coming-of-age. Dit houdt in dat zij in hun puberteit obstakels overwinnen en zich afzetten tegen de samenleving. Op die manier worden zij volwassen. Dit is een proces dat zich normaal ook al leent voor lastige situaties, maar in een zombie wereld al helemaal.

Bovendien kennen deze jongeren de “normale” wereld eigenlijk niet meer. Zij leven immers al tien jaar omringt met zombies en zijn dus niet anders gewend. Hoe zij omgaan met deze manier van leven, is in de trailer al een beetje te zien. Voorlopig moeten we het alleen doen met de trailer. Pas in de lente van 2020 komt de serie er aan.

Tot die tijd kunnen we al wel genieten van andere zombie films. Zo staan er al een paar in de top 10 van beste horror-films op Netflix.