1. Luister en stel vragen

De eerste  is misschien wel een voor de hand liggende. Het is namelijk van groot belang dat je oprecht luistert en ook voldoende vragen stelt. De vorm van luisteren die je wilt gebruiken is actief luisteren. Je laat zien dat je een open houding hebt en geeft verbale (en non-verbale) signalen af dat je actief luisteren. Zo reageer je met “hmms” en “oh, echt?” als ze wat leuks vertelt en vraagt ook door op verschillende dingen. De reacties die je geeft moeten natuurlijk echt lijken (het liefst zijn) en daardoor zal zij het gevoel hebben dat je echt naar haar hebt geluisterd. Beter kun je een date niet beginnen.

 

2. Maak haar aan het lachen

Ten tweede is het tijd om je gevorderde humor in de strijd te gooien. Vaak zeggen mensen dat het om je charme gaat, maar de meeste vrouwen houden van mannen met een goed gevoel voor humor. Maak hier en daar eens een grapje, maar probeer het niet te overdrijven. Meteen met sarcastische opmerkingen komen kan soms verkeerd vallen of als je overal een grapje over bedenkt lijkt het net alsof je aan het acteren bent. Vind een goede middenweg ook al is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

waarover praten date onderwerpen

3. Wees een echte gentleman

Ondanks dat we af willen van het stereotype beeld van daten, kan het als nog in je voordeel werken om voor te stellen om te betalen op eerste date . Of zij dat ook wil, of niet, is in deze nog niet relevant. Wanneer je toelicht waarom het jou leuk lijkt om te betalen, krijgt zij de indruk dat je er goed over na gedacht hebt en aan anderen kan denken. Als zij dan toch zegt dat ze het bedrag liever split, moet je niet doordringen om het zelf te betalen maar mee te werken met wat ze zegt. Vindt ze het goed dat jij wil betalen? Misschien zit er dan wel een tweede date in.

4. Wees nieuwsgierig naar haar heden en verleden

Als je met haar in gesprek bent is het ook goed om hierop te letten: wees nieuwsgierig naar wie ze nu is, maar ook naar wat ze allemaal in haar leven heeft gedaan. Je kunt starten met vragen naar wat ze hiervoor gedaan heeft, waar ze vandaan komt et cetera. Dit is vaak een goed begin en als ze open over haar verleden wil vertellen dan doet ze dat uit zichzelf. Merk je dat ze dat liever voor zich houdt, dring dan niet aan en laat het gaan.

date onderwerpen praten

5. Maak gebruik van je altijd positieve houding

Lach! Als je veel glimlacht stuurt dat een signaal naar je hersenen dat je blij bent. Dit kun je dus ook toepassen als je het spannend vindt. Af en toe even (glim)lachen wanneer wat ze vertelt of een grapje dat ze maakt, kan je net dat extra zetje zelfvertrouwen geven. Een open en positieve houding spiegelt ook af op haar waardoor zij zich meer op haar gemak kan voelen. Iedereen is nerveus maar je kunt dit proberen te maskeren door je prachtige lach goed te laten zien. Uiteraard zit hier ook een grens aan, maar daar kom je zelf vast goed uit.

Met deze 5 dingen maak je dus een enorm goede indruk op je date. Ben je nou echt super nerveus en weet je niet wat je te wachten staat? Check dan de beste voorbereiding voor een eerste date: outfit, gespreksonderwerpen en meer.