Wat is een goede outfit voor een eerste date?

Voor een eerste date moet je er natuurlijk wel goed uitzien. De outfit hangt af van de activiteit die jullie gepland hebben om te gaan doen. Bedenk dus vooraf wat je aan gaat doen, voorbereiden voor een eerste date is het halve werk. Kies comfortabele kleding waar je je aantrekkelijk in voelt. Maar verlies niet uit het oog dat de gekozen kleding vooral bij jou moet passen. Kleding vertelt namelijk een hoop over je identiteit en je date zal dat onthouden. Een outfit kan je ook zelfverzekerd laten voelen.

Voor meer kledinginspiratie om naar een date te gaan. Lees dan over de beste outfits voor heren tijdens een date.

Waar moet ik over praten op een eerste date?

Vaak is het erg lastig om te bedenken waarover je moet praten op een eerste date, daarom kan je je voorbereiden voor een eerste date. Jullie kennen elkaar niet, dus weten niet veel over elkaar. Begin met interesse te tonen, vragen te stellen en oprecht te luisteren. Vanuit daar ontstaan er gesprekken en kunnen jullie ervaringen delen. Als je het echt lastig vindt om vragen te stellen, kan je altijd beginnen over reizen, familie, doelen en passies.

hoe voorbereiden op eerste date

Uit onderzoek blijkt dat 18% van de daters die praten over reizen een tweede date willen. Gesprekken over reizen gaan over fantastische ervaringen een droombestemmingen. Dat positivisme maakt dat mensen zich goed voelen én dat ze bij anderen aantrekkelijker overkomen.

Als je over doelen en passies praat kom je vaak veel meer te weten van elkaar. Wat een persoon nu doet is het resultaat van zijn keuzes gemaakt in het verleden. De keuzes die hij vandaag maakt, bepalen uiteindelijk zijn toekomst.

Waar moet ik verder over nadenken?

Kies een leuke locatie. Een goede locatie is niet voor iedereen hetzelfde, maar er zijn ook slechte plekken voor een eerste date. Een leuk café of een gezellig restaurant doet het altijd goed, maar misschien ben bang dat je al gauw uitgepraat raakt. In dat geval kan je ook samen iets anders gaan doen, zodat niet de volledige focus op het gesprek komt te liggen.

De begroeting is natuurlijk super spannend. Denk dus alvast even na over de manier waarop jij je afspraakje gaat begroeten. Je kan aankondigen wat je gaat doen, zoals ‘wat leuk om je te zien, ik geef je drie kussen, hoor!’. Zo vermijd je dat ongemakkelijke moment dat jullie ieder wat anders willen. Want laten we eerlijk zijn: dat moment is heel pijnlijk.

Het  belangrijkste is natuurlijk om ervan te genieten. Geniet van het gezelschap van je date, jullie gezellige setting en die heerlijke spanning