Hoe kan je het langer volhouden in bed?

Sta je al wat langer droog, dan is het knap lastig om te voorkomen dat je snel je kruit verschiet. Nu hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen dat zoiets niet alleen vervelend is voor jezelf, maar ook voor je vriendin. Met deze tips is de kans groot dat jij beter in bed wordt.

1. Regelmatig masturberen

Masturberen kan helpen om een al te voorspoedig hoogtepunt te voorkomen. Is het al even geleden dat je een daverend orgasme hebt gehad, ga dan gerust je gang. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat het feest na drie keer stoten alweer voorbij is. Voor haar is dat zeker niet prettig.

2. Gecontroleerde ejaculatie

Je kunt jezelf ook trainen met het uitstellen van je hoogtepunt. Verwen jezelf gewoon even lekker en stop als je merkt dat het moment suprême eraan zit te komen.

3. Praat met je arts

Waarschijnlijk zit je er niet op te wachten om je leven onder de lakens met je huisarts te delen, maar het kan wel helpen, vooral als je het langer wil volhouden in bed. De huisarts kan je dan medicatie voorschrijven waardoor je minder snel je hoogtepunt bereikt. Liever geen medicijnen? Overweeg dan een besnijdenis. Hierdoor wordt het daarbeneden wat minder gevoelig.

hoe langer in bed volhouden

4. Oefenen met kegels

Hulpmiddelen zijn er niet alleen voor vrouwen. Ook mannen kunnen baat hebben bij het gebruik van speeltjes. Vooral kegeloefeningen zijn effectief. Oefen elke dag en je zult je in een mum van tijd een stuk beter voelen. Regelmatig sporten is ook een prima idee. Hierdoor verbetert je doorbloeding en voel je je fitter.

5. Praten, praten en nog eens praten

Een vroegtijdige zaadlozing kan frustrerend werken, zowel voor jou als voor je partner. Praat erover met haar, het gaat immers jullie beiden aan. De kans is groot dat het wordt veroorzaakt door een onbewuste drang om maarte moeten presteren. Door er samen over te praten en aan te geven wat je van elkaar verwacht kun je vaak al een deel van die spanning wegnemen.

6. Voorkom overmatige opwinding

Opgewonden zijn is een ding, het mag natuurlijk niet leiden tot een kort feest in bed. Vermijd bij voorkeur agressieve of wilde vrijpartijen, hoe spannend het misschien ook klinkt. Wanneer je de controle over je erectie verliest, is het genot immers ver te zoeken. Probeer dus vooral van elkaar en van het moment te genieten. Op die manier houd je het langer.

7. Behoud de controle in bed

Het positiespel is belangrijker dan je denkt. Zit zij bovenop, dan bepaalt zij alles. Dat kan lekker zijn, maar als ze er behoorlijk de vaart in wenst te houden dan raadt je het al, dan kom je te snel klaar. Wissel op tijd af. Het voorkomt in ieder geval een vroegtijdig einde aan het feest.

8. Verplaats je gewicht

Natuurlijk is het helemaal prima als jij de lakens uit wilt delen en dus bovenop ligt, het kan echter zinvol zijn om tijdig je gewicht te verplaatsen. Te lang door blijven gaan in dezelfde houding is namelijk niet alleen dodelijk saai voor haar, maar het kan ook zorgen voor een vroegtijdige ejaculatie. Zorg gewoon dat je repertoire meer dan één standje bevat en je slaagt met vlag en wimpel.

9. Je doet het samen

Het gaat uiteindelijk om een perfect samenspel. Houdt zij ervan om wild heen en weer te bewegen, dan is het te hopen dat jouw controle van een behoorlijk niveau is. Is dat niet het geval, zeg haar dan gewoon dat het best iets rustiger mag, je wil immers ook dat zij kan genieten van jouw pogingen.

hoe langer volhouden in bed

10. Maak het niet te spannend

Is jouw ervaring met seks nog niet optimaal, voorkom dan dat je het doet op plekken die net even iets te spannend zijn. Ergens stiekem in de open lucht kan spannend zijn, maar als je het nog nooit zo hebt ervaren, kan die spanning net teveel zijn en heb jij je kruit al verschoten voor het feest goed en wel is begonnen.

11. Verander je tempo niet te vaak

Beter worden in bed is vaak meer dan enkel het voorkomen van een vroegtijdige zaadlozing. Het tempo kan je dus best wel aanpassen, maar maak het niet te gek als je nog wat onervaren bent.

12. In en uit

Volwassen films kijken kan een prima manier zijn om wat inspiratie op te doen, maar ga niet elk standje nabootsen. Ten eerste zijn de meeste standjes uit die films bijzonder oncomfortabel en ten tweede is er van genot vaak geen sprake. Als je dus je jongeheer steeds er volledig uit haalt om hem er vervolgens weer in te stoppen omdat ze dat in de film ook doen, dan heb je er niet veel van begrepen. De meeste vrouwen vinden dat niet alleen ongemakkelijk, jij zal het ook niet veel langer volhouden in bed.