De 5 redenen van een onderkin

Laten we beginnen bij het begin: deze 5 factoren kunnen enorm bijdragen aan de onderkin.

Nummer 1, en ook de meest logische factor, is aankomen. Wanneer je de laatste tijd iets teveel nootjes en zout hebt gegeten, kan het zijn dat het vet dat je lichaam ervan opslaat onder je kin terecht komt. De oplossing hiervan is dan ook geen rocket science: laat de chips staan en kies voor een gezondere snack, ze bestaan echt!

De tweede reden voor de onderkin kan zijn je gezichtsstructuur. Bij mannen met een ingetogen kin en een zwakke kaaklijn staat de huid minder strakgespannen. Dat betekent dat een klein beetje extra vet al kan betekenen dat de huid onder je kin lager gaat hangen. Sommige mensen hebben zelfs nog meer pech: zij zijn slank, maar hebben toch een onderkin doordat hun huid losser hangt vanwege hun gezichtsstructuur.

Naast gezichtsstructuur heeft ook het verouderen van je huid negatieve invloed op het aantal kinnen. Vanaf je 20e levensjaar begint je huid al met minder elastisch worden. Dit proces wordt versneld door veel blootstelling aan zonlicht en/of roken. Wanneer de huid onder je kin slapper wordt, heb je steeds grotere kans op die onderkin.

Ook het scrollen op je telefoon heeft invloed op het krijgen van een onderkin. Misschien zie je jezelf weleens van onderen in de front facing camera, wanneer deze per ongeluk nog op je gericht staat. Die houding bevordert ook dat de elasticiteit van de huid vermindert. Opletten voor deze houding dus!

Wanneer je naar foto’s van je ooms, opa’s en misschien zelfs wel overgrootvader kijkt en je een overeenkomende onderkin ziet, heb je pech. Genen bepalen namelijk indirect hoe makkelijk een onderkin krijgen voor jou is. Wanneer een losse huid in combinatie met een zwakke kaaklijn (zoals hierboven) in de familie zit, is de kans groot dat ook jij eraan zal moeten geloven. Maar vrees niet, er zijn stappen die je kunt ondernemen!

Hoe kom ik van mijn onderkin af?

Er zijn enkele dingen die je kunt doen om de onderkin tegen te gaan. De eerste hebben we je al cadeau gedaan. Als de reden van jouw onderkin het eten van te veel junkfood is, stop ermee! Vind gezondere snacks en ga wat vaker naar de sportschool. Geleidelijk aan zal de onderkin minder worden en zelfs helemaal verdwijnen. Wanneer je echt drastische maatregelen wil nemen om van de onderkin af te komen, is er ook de mogelijkheid plastische chirurgie te overwegen. Toch is ons advies: probeer het eerst op de natuurlijke manier. Je lichaam zal je bedanken!