1 Do some research

Het is heel simpel: als iemand niet vrijgezel is, dan heeft deze persoon mee op date vragen natuurlijk geen zin. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om van tevoren te achterhalen of iemand een relatie heeft, maar met een beetje research op social media kom je al een heel eind. Als je onderzoek aan het doen bent, kijk dan ook direct even of jouw droomvrouw niet een eigen droomvrouw heeft. Dit is in veel gevallen lastig te achterhalen, maar hou in ieder geval in gedachten dat deze optie mogelijk is.

 

2 Maak contact

Voordat je iemand mee uitvraagt, is het altijd handig om contact te leggen. Op deze manier krijg je (hopelijk) meer hoogte van iemand. Je kan vaak na één gesprek al wel enigszins merken of die persoon open staat voor contact. Als het in een bar is, is het slim om te kijken naar lichaamstaal of non-verbale signalen dat ze je leuk vindt.

3 Kies het juiste moment om haar op date te vragen

Iemand op date vragen op een slecht moment maakt de kans op een ‘nee’ aanzienlijk groter. Als zij in de buurt is van haar vriendinnen of familie dan kan dit ervoor zorgen dat zij zich een stuk ongemakkelijker voelt. Niet het juiste moment dus. Tijdens het werk of wanneer zij boodschappen aan het doen is, is vaak ook niet het juiste moment. De ideale setting zal enigszins afhangen van hoe goed je deze persoon kent, maar zorg er altijd voor dat deze persoon zich op zijn gemak voelt en die kans op een ‘ja’ is al een stuk groter en zullen jullie wellicht al spoedig gaan daten.

date man man 01

4 Wees zelfverzekerd

Niet iedereen zit vol zelfvertrouwen, maar als je haar mee uitvraagt is het wel belangrijk om dit zelfverzekerd te doen. Een open en sterke houding is aantrekkelijk en ook dit zal er voor zorgen dat iemand eerder ‘ja’ zal zeggen. Het hoeft overigens helemaal geen naadloze interactie te zijn, maar wanneer jij je op je gemak voelt, voelt de ander zich vaak ook meer op zijn gemak.

5 Zie er fris uit

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar je vergroot de kans op een ‘ja’ ook als je er goed uitziet. Zorg er voor dat je haar goed zit, je lekker ruikt en er gewoon over het algemeen fris uitziet. Je hoeft echt geen driedelig pak aan te trekken, maar zorg gewoon dat je er verzorgd uit ziet. Vrouwen letten nou eenmaal op detail. De juist outfit blijft lastig. Wij geven je enkele richtlijnen over welke kleding je kan dragen naar een date.

6 Be ready

Wanneer zij heeft aangegeven dat het haar leuk lijkt om met je mee op date te gaan, is het wel van belang dat je al hebt nagedacht over wat jullie gaan doen. Denk na over welk restaurant goed eten serveert of in welke bar je gezellig kan zitten. Wil je wat origineler zijn? Denk dan na over activiteiten die jullie samen zouden kunnen doen.

Ben je een beetje blut of wil je simpelweg niet voor iedere date de hoofdprijs betalen? Dat snappen we. Bekijk dan ook de goedkope dates.