1. Drink genoeg water

Water drinken is niet alleen essentieel voor je gezondheid, maar ook voor een mooie huid. Drink daarom dagelijks minimaal 2 liter water om je lichaam en huid van binnenuit te hydrateren. Tip: Neem elke dag een fles water mee naar school, werk of training en dwing jezelf deze volledig op te drinken.

2. Sport regelmatig

Met enige regelmaat sporten is ook hartstikke goed voor de huid. Zoek daarom een sport die je leuk vindt zodat je gemotiveerd blijft. Sporten heeft meerdere voordelen. Zo vermindert het stress en stimuleert het ook de bloedcirculatie. Maar dat is niet het enige want sporten zorgt ervoor dat je gaat zweten. Dit is goed voor je huid, want zweet heeft een reinigende werking op de poriën.

3. Zorg voor voldoende vitamine C

Naast het sporten en voldoende water drinken is het ook van belang om voldoende vitamine C binnen te krijgen. Dit kun je gemakkelijk doen door bijvoorbeeld één of twee tomaten aan je lunch toe te voegen. Je kunt er ook voor kiezen sinaasappels te eten aangezien ze een goede bron zijn van vitamine C. Vitamine C is een sterke antioxidant. Dit houdt in dat het je huid beschermt tegen schadelijke invloeden zoals UV-straling, luchtvervuiling en ontstekingsreacties. Daarnaast is het geschikt voor elke huid. Of je nou een vette huid of droge huid hebt, elke huid kan Vitamine C gebruiken.

4. Gebruik een moisturizer

Als je last hebt van een droge huid dan kan een moisturizer zeer goed helpen. Echter is een moisturizer minder belangrijk wanneer je een vette huid hebt. Het kan zelfs contraproductief werken doordat het de poriën verstopt. Gebruik in dit geval enkel een toner of een serum op waterbasis met antioxidanten.

5. Let op je voeding

Het verminderen van je suikerinname kan ook van goede invloed zijn op je huid. Eet daarom minder junkfood en andere zoetigheden. Ben je benieuwd of je teveel nu al te veel suiker eet? Lees dan over de signalen dat je te veel suiker eet.

Lees ook over de vijf gewoontes die de oorzaak kunnen zijn van een slechte huid.