Wie is de Nederlandse topverdiener?

Het Nederlandse voetbal staat bekend om zijn talentvolle spelers, van legendarische figuren zoals Johan Cruyff tot aan moderne grootheden zoals Liverpool-held Virgil van Dijk. In 2023 schittert er echter één speler bovenaan de loonlijst en dat is niemand minder dan FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong. Deze jonge middenvelder, afkomstig uit de beroemde jeugdopleiding van Ajax (nadat hij van Willem II overkwam), heeft de wereld veroverd met zijn uitzonderlijke vaardigheden en heeft nu ook het hoogste salaris.

Frenkie de Jong maakte een opmerkelijke overstap van Ajax naar FC Barcelona in 2019, waar hij een contract tekende dat hem tot 2024 aan de club zou binden. Echter, na indrukwekkende prestaties en een onmiskenbaar talent, heeft hij zijn contract al snel weten te verlengen. In 2021 zette hij zijn handtekening onder een nieuwe deal die hem tot 2026 in Catalonië zal houden.

Het is geen verrassing dat Frenkie de Jong de bestbetaalde Nederlandse voetballer is, gezien zijn buitengewone kwaliteiten op het veld. Zijn ongelooflijke balbeheersing, technische vaardigheden en visie maken hem een complete middenvelder die zowel aanvallend als verdedigend kan bijdragen. De Jong heeft niet alleen het vermogen om de bal te verplaatsen en ruimtes te creëren, maar ook om zijn teamgenoten in staat te stellen te schitteren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

Het salaris van Frenkie de Jong bij Barcelona

Frenkie de Jong zijn torenhoge salaris weerspiegelt niet alleen zijn talent, maar ook zijn enorme bijdrage aan het succes van zijn teams. Het is een beloning voor zijn harde werk, toewijding en doorzettingsvermogen. Met zijn verhuizing naar Barcelona heeft hij bewezen dat hij kan opboksen tegen de allerbesten in het wereldvoetbal.

Volgens de geruchten verdient Frenkie de Jong maar liefst 14 miljoen euro per jaar als basissalaris. Dit is dus zonder bonussen en andere inkomstenbronnen, zoals sponsorcontracten. Dit maakt hem niet alleen de bestbetaalde Nederlandse voetballer, maar ook een van de best verdienende spelers ter wereld.

Een stralende toekomst lonkt

Op slechts 25-jarige leeftijd heeft Frenkie de Jong al een ongelooflijke carrière achter de rug en heeft hij nog steeds veel jaren voor zich om te schitteren. Zijn voetbalkwaliteiten hebben hem niet alleen succes op clubniveau opgeleverd, maar ook een prominente rol in het Nederlands elftal. Dit alles maakt hem een van de duurste voetballers ter wereld. Kortom, de toekomst ziet er rooskleurig uit voor Frenkie de Jong.