Oude gebouwen worden omgetoverd tot prachtige woningen

De aantrekkingskracht van een authentieke woning is tijdloos en onweerstaanbaar. Er is iets magisch aan het idee van leven in een huis doordrenkt van geschiedenis en karakter. Oude huizen ademen een unieke sfeer, een verhaal dat zich door de jaren heen heeft ontvouwd. De krakende vloeren, de gedetailleerde architectuur, en de verborgen hoekjes dragen allemaal bij aan de charmante ambiance die zo’n woning uitstraalt. Toch brengen dit soort woningen vaak ook wat problemen met zich mee: met tijd gaat soms de staat en kwaliteit van een gebouw achteruit. Hoe perfect zou het dan zijn als je een huis kunt vinden die naast een rijke geschiedenis en vibe wel woonbaar is en nog jaren meegaat? Wij hebben dan de perfecte woning voor je gevonden. Check deze Funda parel: een kerkje dat is omgetoverd tot een moderne designloft.

 

Van kerk naar waanzinnige designloft in Apeldoorn

Het gaat om dit voormalige Baptistenkerkje, gelegen aan Hoogakkerlaan 50 in Apeldoorn. Deze authentieke woning biedt een unieke woonmogelijkheid voor diegenen die altijd al de wens hebben gehad om te wonen in een voormalige kerk. De transformatie van deze kerk tot een luxueuze en opmerkelijke woning vond plaats in 2017, resulterend in een woonplek die werkelijk als een droom wordt ervaren. Het pand heeft dus recent nog een grondige modernisering gehad, inclusief gehele isolatie van de oude kerk. Het groene energiesysteem omvat bijvoorbeeld ook zonnecollectoren op het dak en een warmtewisselaar die niet alleen opgestegen warmte vasthoudt, maar ook voor ventilatie zorgt. Bovendien wordt er elektrisch gekookt, waardoor het gebruik van aardgas geëlimineerd wordt.

Funda parel: kerkje

De begane grond van de woning heeft een prachtige entree met glazen deuren die toegang verlenen tot het voorportaal met garderoberuimte. De woonkamer straalt een hele bijzondere ambiance uit doordat de karakteristieke en industriële elementen zijn behouden. De originele glas-in-lood ramen dragen ook nog bij aan de sfeer en bevestigen de oorsprong van het pand als kerkgebouw. De keuken bevindt zich op de plek waar voormalig het altaar te vinden was. Dit stukje geschiedenis voegt een bijzonder aspect toe aan het interieur. Plus het is natuurlijk leuk om dat te kunnen vertellen aan je gasten. De luxe keuken is voorzien van moderne gemakken, waaronder inductiekookplaten, een bakplaat, een grote koelkast, een combi-oven, een ingebouwde espressomachine en voldoende opbergruimte. Alles wat je maar nodig hebt om jezelf eens lekker uit te dagen in de keuken dus.

Funda parel: kerkje

Via de opvallende stalen zwevende trap kom je boven op de uitgebouwde vide terecht, die op dit moment nog dienstdoet als werk- en sportruimte. Maar deze ruimte biedt natuurlijk de mogelijkheid tot een extra slaapgelegenheid of een andere ruimte waar je nog behoefte aan hebt.

Funda parel: kerkje

Wat is de vraagprijs?

Dit omgebouwde kerkje is dus gelegen aan de Hoogakkerlaan 50 in Apeldoorn. Dit ligt in Apeldoorn-West en biedt toegang tot diverse voorzieningen. Het is gunstig gelegen ten opzichte van het stadscentrum, schouwburg, bossen en sportfaciliteiten. Verder is het handig om te weten dat de Funda parel een bouwjaar heeft uit 1920 en het een perceeloppervlakte heeft van 227 m2. Het woonoppervlakte bedraagt maar liefst 160 m2 waar ze op de website op dit moment een passend bedrag van €750.000,- euro voor vragen. Zie hieronder een aantal foto’s (bron: Funda):

kerk designloft apeldoorn funda te koop

luxe badkamer woning apeldoorn