Hoe friendzone je iemand?

De situatie is een herkenbare en het overkomt de beste van ons. We snappen dat het lastig kan zijn om iemand af te wijzen, want waarschijnlijk breek je haar hart hiermee. Toch verdient elke vrouw eerlijkheid en transparantie, want het zou nog erger zijn als je haar aan het lijntje houdt. Houd in je achterhoofd dat dat een vrouw op lange termijn waarschijnlijk alleen maar meer zal kwetsen en wees eerlijk. Als je geen toekomst ziet en liever vrienden blijft, is het echt zaak om haar in de friendzone te plaatsen. Maar hoe friendzone je iemand op een normale manier?

Allereerst willen we duidelijk maken dat je er absoluut niet omheen moet draaien. Hoewel dit verleidelijk klinkt omdat het minder hard overkomt, is dit toch de minst slimme actie die je kunt maken. De vrouw die jou ziet zitten is misschien wel helemaal in de wolken en kan niet alle hints op de goede manier interpreteren. Daarom moet je duidelijk zeggen waar het op staat. Geef aan dat je geen wederzijdse gevoelens hebt voor haar óf zeg dat je niet verliefd bent. Dit zal haar waarschijnlijk kwetsen, maar ze kan hier niet omheen. Op die manier is het in een keer duidelijk. Het klinkt hard, maar op deze manier kan ze de pijn het snelst verwerken.

Andere tips om duidelijk te maken dat je geen gevoelens hebt

Je kunt haar natuurlijk meteen afwijzen en zeggen dat je geen toekomst ziet in jullie. Daarbij benoem je dat de gevoelens er vanaf jouw kant niet zijn en dat die er ook niet gaan komen. Toch kun je ook nog andere kleine dingen anders aanpakken of net anders op opmerkingen reageren om haar geen valse hoop te geven. Alles om duidelijk te maken dat ze niet meer is dan een vriendin en dat ook zeker niet gaat worden.

hoe moet je iemand friendzonen

1. Doe niets met complimenten

Wanneer je elkaar een beetje leert kennen, begin je vaak met aftasten en een beetje flirten. Dit kan onder andere door goede complimenten. Waarschijnlijk zal die ene vrouw die jou leuk vindt je dan ook regelmatig (verkapte) complimentjes geven. Waarschijnlijk zegt je gevoel dat je dan een compliment terug moet geven. Toch is dit niet handig om te doen. Zo geef je haar het gevoel dat je haar ook leuk vindt en dat is dus precies wat er niet aan de hand is. Bedank vriendelijk en ga door met het volgende onderwerp.

2. Ga niet in op andere flirtmoves

Knipoogjes, aanrakingen of oogcontact. Allemaal kleine dingen die zij zal proberen om een beetje indruk op haar te maken. Zorg ervoor dat jouw lichaamstaal duidelijk maakt dat je hier niet voor open staat. Ga dus niet in op knipogen of oogcontact en maak duidelijk dat je aanrakingen niet fijn vindt. Zo vat zij dit op de goede manier op.

3. Introduceer haar aan je (beste) vriend(in)

Natuurlijk kan dit overkomen als een soort ‘voorstelmoment’, maar je moet proberen dit meer als een vriendschappelijk moment over te laten komen. Stel haar voor als ‘een gewone vriendin’, zodat het voor je vrienden en voor de desbetreffende vrouw meteen duidelijk is. Een harde manier om het door te laten dringen, maar wel een duidelijke manier.

hoe iemand in de friendzone stoppen

4. Gedraag je als een broer

Als jij een broer of zus hebt, weet je precies hoe deze band in elkaar zit. Een beetje lollig, maar toch wel vriendelijk en gezellig met elkaar. Dat is precies hoe je wil dat zij de band tussen jullie gaat ervaren. Voorkom ook dat je je als een beschermende grote broer gaat gedragen. Dit kan misschien juist weer de verkeerde signalen afgeven.

5. Bespreek zo nu en dan je liefdesleven

Ze moet duidelijk weten dat er geen kans is en dat jij gewoon door gaat met je leven. Natuurlijk hoef je niet dagelijks alle updates te geven van je nieuwe dates, want dat kan te veel van het goede worden. Je kunt haar wel zo nu en dan vertellen over een leuke date of een nieuwe vrouw waar je het gezellig mee hebt. Dit doen gewone vrienden ook.

Dus hoe friendzone je iemand? Eigenlijk heel simpel. Communicatie en de juiste signalen afgeven. Zit jij nou zelf bij iemand in de friendzone en wil je een poging doen om eruit te komen? Lees dan hier de beste tips om uit een friendzone te komen.