‘Huidhonger’

Wat je eigen redenen ook zijn om ‘het’ weinig te doen; als je gewend bent veel fysiek contact met iemand te hebben, kan het best wel vervelend zijn als dat ineens niet meer het geval is. Je kunt dan best wel eens ‘huidhonger’ – zoals dat wordt genoemd – ervaren. Het gaat hierbij niet zo zeer om de kleine dingen als een korte aanraking of een knuffel. Deze contacten kun je namelijk ook gewoon met je vrienden of familie hebben. Maar het echte fysieke contact in bed is natuurlijk net even wat anders. Als je dat erg mist in een periode als deze, is dus helemaal niet gek.

Je zelfvertrouwen kan wat achteruit gaan

Natuurlijk hoeft het aantasten van het zelfvertrouwen niet voor iedereen van toepassing te zijn, maar toch wordt dat vaak genoemd wanneer mensen ‘het’ wat minder doen. Zeker als je na veel successen ineens een stuk minder mensen aan de haak weet te slaan, dan kan het nog wel eens een impact hebben op je zelfbeeld. Uiteraard is dit helemaal niet nodig, maar soms kun je gevoelens als deze moeilijk tegengaan. Misschien denk je dat je niet goed genoeg bent of dat er wat anders aan de hand is waardoor je niet goed meer in de markt ligt. Gelukkig is dit niet het geval en wisselen de periodes zich vaak van zelf af.

'het' weinig doen

Even terug naar nul

Voor veel mensen zijn activiteiten tussen de lakens ook een moment van totale ontspanning; even helemaal terug naar nul. Als je deze momenten niet meer hebt doordat je ‘het’ (te) weinig doet, dan kan dit best wel vervelend zijn. Misschien heb je al allerlei andere dingen geprobeerd, maar komt niks in de buurt van waar jij nou écht even van tot rust komt. Gelukkig ben je nooit uitgeleerd en uitgeprobeerd, dus wie weet zijn er nog andere activiteiten die je op een andere manier ontspanning kunnen geven.

Geen ramp

Ondanks dat er wat meer negatieve gevolgen lijken te zijn wanneer we ‘het’ te weinig doen, is het gelukkig niet het ergste op de wereld. Bijvoorbeeld kan het weer invloed hebben op het libido. Wat je eigen keuzes en redenen voor de onthoudingen zijn, er komt vast een tijd waarop je het gewoon weer volledig gaat ervaren zoals je dat zelf wilt. Niet alles in het leven is helaas consistent maar dat is helemaal niet erg. Ga dus niet bij pakken neerzitten en kijk naar andere mogelijkheden als het eventjes tegen zit.

Lees ook: Deze 5 dingen doet een vrouw in bed wanneer ze je écht leuk vindt.