Door warm weer een hoger libido

Dat je libido door warm weer opeens door het dak stijgt, komt onder andere omdat er een verband bestaat tussen warmte en intimiteit. Wanneer je je namelijk warm voelt, is de kans ook groter dat je je verbonden voelt met mensen om je heen. Daarnaast hebben studies ook aangetoond dat een verandering van temperatuur effect heeft op onze gevoelens van intimiteit, waardoor we zomers meer verlangen naar een spannende sessie tussen de lakens.

Verder heeft het zonlicht wat de warmte met zich mee brengt hier ook mee te maken. Zonlicht verhoogt namelijk het serotoninegehalte. Deze stof wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en zorgt ervoor dat je een beter humeur hebt, energieker bent en versterkt het de aantrekkingskracht naar andere. Omdat zowel jij als anderen geneigd zijn om meer bloot te laten zien.

Meer vrij betekent meer tijd voor intimiteit

Ook betekent meer vrij ook meer tijd voor intimiteit. Zo nemen veel mensen tijdens de zomer vaak een paar weken vrij. Waardoor de verhoogde vrije tijd volgens klinisch psychologe Carla Mariev Manly ervoor zorgt dat dit stress en druk vermindert. En als je minder gestrest bent, heb je dus ook meer interesse in spel en passie.

Tot slot hebben mensen in de zomermaanden ook meer de neiging om gezond te leven en ook dit heeft invloed op je libido. Zo is beweging een van de meest effectieve manieren om je verlangens te stimuleren, omdat dit ervoor zorgt dat je testosteronniveau verhoogt en je meer zelfvertrouwen krijgt.

Kortom, van het zomerse weer worden we vrolijk en gaan we beter voor ons zelf zorgen. En als dat gebeurt, is het libido van zowel mannen als vrouwen dan ook sky high. Vergeet tijdens dat zonnen dus vooral ook niet regelmatig een bezoekje aan de slaapkamer te brengen. Een win-winsituatie, toch?

Schaam je niet over het onderwerp als je minder zin hebt. Het is namelijk niet erg om het minder te doen, zolang je dit bespreekt met je partner.