Ongemakkelijke stiltes tijdens een date zijn verschrikkelijk

Een eerste date blijft natuurlijk een spannende ervaring. Je zult moeten zoeken naar gespreksonderwerpen voor een eerste date en hopen dat er geen ongemakkelijke stiltes vallen, maar helaas verloopt het niet altijd even soepeltjes. Het is natuurlijk heel lastig om zo’n date vriendelijk te beëindigen. Je kunt wachten tot de date voorbij is, maar misschien is het zo ongemakkelijk dat je meteen weg wilt. Het maakt niet uit of je op een simpele koffiedate bent of dat je samen in een chic restaurant zit. Een date wijs je altijd op een vriendelijke manier af.

Wees vriendelijk bij het vroegtijdig beëindigen van een date

Ten eerste is het belangrijk om altijd dankbaarheid te tonen. Misschien is je date heel bot of nonchalant, maar toch blijft het respectvol om altijd even netjes te bedanken. Bedank diegene bijvoorbeeld voor hun tijd of aanwezigheid.

date beëindigen

Geef geen valse hoop

Geef de persoon sowieso geen valse hoop. Houd de ander niet aan het lijntje als je weet dat het niets gaat worden. Begin na de date niet over de tweede, het is namelijk niet netjes om plannen maken, terwijl je weet dat het toch niets gaat worden. Wees eerlijk als het ter sprake komt, of zeg dat je het nog laat weten. Eerlijk zijn is het beste, ook al kwets je een ander ermee. Je kwetst die persoon uiteindelijk alleen nog maar meer als je het pas na de tweede date zegt. Je hebt diegene dan namelijk al valse hoop gegeven.

Eerlijkheid duurt het langst

Als jij echt zo snel mogelijk weg wilt van je date, is het ook belangrijk om eerlijk te zijn. Je kunt natuurlijk een smoesje bedenken dat je bijvoorbeeld door een vriend bent geappt vanwege een noodgeval, maar uiteindelijk zal dat alleen maar tegen je werken. Die persoon verwacht namelijk weer van je te horen en daar zit je dan aan vast. Je zult het dan toch moeten laten weten en je date zal dan alsnog weten dat jij een smoes heb bedacht, wat nog veel ongemakkelijker is. Je kunt de persoon natuurlijk negeren op app wat veel anderen ook hebben gedaan, maar dat is een ontzettende no go. Laat het gewoon direct weten. Het is misschien bot om midden in jouw date te vermelden dat je het wil beëindigen omdat het niet je type is, maar dat scheelt ook weer een hoop gedoe.

Ben jij iemand die al graag het bed induikt na de eerste date? Lees hier of samen slapen na de eerste date wel zo slim is.