Jackson Schop zijn ene arm is groter dan de ander

Deze jongen werd geprezen nadat hij had uitgelegd waarom zijn rechterarm veel groter is dan zijn linkerarm. Jackson Schop deelt regelmatig fitnessupdates op onder andere Instagram, waar hij meer dan honderdduizend volgers heeft.

Jackson, die aangeeft dat hij ‘gewoon traint’ en ‘niet inspirerend’ is, deelt video’s waarin hij zijn inspanningen in de sportschool laat zien. Deze video’s leveren veel views op, vooral vanwege het feit dat zijn linkerarm aanzienlijk dunner is dan zijn rechterarm. Veel mensen maken er grappen over, dat had je wel kunnen zien aankomen. Echter verkeert Jackson niet in een situatie waar men grappen over moet maken. Gelukkig slaat hij zelf terug met een reactie op de grappen en daarop volgen weer lovende berichten van zijn volgers.

Waardoor is zijn ene arm kleiner dan de ander?

Jackson heeft uitgelegd dat hij bijna twee jaar geleden betrokken was bij een ernstig ongeluk met een sneeuwscooter. Hierbij raakte een van zijn armen verlamd. Jackson heeft sindsdien het doel gedeeld dat hij zichzelf had gesteld, nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen. “Toen ik eenmaal uit het ziekenhuis kwam, stelde ik mezelf een doel: in de beste vorm van mijn leven komen, ongeacht mijn verlamde arm. Ik kan officieel zeggen dat ik mijn doel heb bereikt,” aldus Jackson.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jackson Schop (@jacksonthecripple)

Hij gaf aan hoe hij zijn verlamde arm na het ongeval langzaam begon te accepteren en zei: “Een deel van mij weet niet echt hoe ik het heb geaccepteerd. Ik zou voor het grootste deel zeggen dat ik me realiseerde dat ik er niets aan kan doen. Dus waarom zou ik me concentreren op datgene waar ik geen controle over heb? In plaats daarvan concentreer ik me op waar ik controle over heb en door dit te doen, kan ik uitblinken op andere gebieden van mijn leven, zoals bijvoorbeeld fitness. Ik ben in de beste vorm van mijn leven. Als ik me op mijn verlamde arm zou concentreren, zou klagen en het slachtoffer zou zijn van mijn blessure, zou ik niet zijn waar ik nu ben.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jackson Schop (@jacksonthecripple)

Reacties op zijn verklaring voor het verschil in armen

Nadat hij had uitgelegd waarom zijn linkerarm aanzienlijk dunner is dan zijn rechter, werd Jackson overspoeld met lof. Waarbij iemand reageerde met: “Enorm respect voor deze man voor het volhouden van de sleur en het maken van grappen.” Iemand anders schreef: “Ga door bro. Het is geweldig om je voorwaarts te zien strijden.” Een derde reageerde: “Geweldig bro. Het feit dat je hieraan voorbij kunt gaan en nog steeds dingen kunt doen waar andere mensen al kilometers geleden zijn gestopt, is inspirerend.” Kortom, alleen maar lof voor Jackson, en terecht!