Volgens een onderzoek kan samen slapen op de eerste date je relatie later schaden. Het onderzoek had bijna 11.000 ongehuwde mensen in vaste of serieuze relaties die hun tevredenheid met hun relatie, hun vermogen om met hun partner te communiceren en de stabiliteit van hun relatie beoordeelden.

Is samen slapen op een eerste date slim of niet?

Het is geen goed idee. Uit het onderzoek kwam de conclusie dat de koppels die op de eerste date of binnen de eerste weken dat ze elkaar leerden kennen met elkaar sliepen een lagere relatietevredenheid, communicatie en stabiliteit ervoeren. De stellen die langer hebben gewacht met de lakens delen met elkaar voelden zich gelukkiger met elkaar en waren in staat om beter te communiceren.

Wat vinden vrouwen er nou echt van?

De mening van vrouwen is heel verschillend. Sommige vrouwen willen het niet en andere vrouwen staan er wel voor open. Een deel van de vrouwen denkt dat de rush ervoor kan zorgen dat je niet meer rationeel kunt nadenken over je relatie als je meteen met elkaar de het bed induikt. Andere vrouwen stappen een eerste date in met de gedachten “wat voor vlees heb ik in de kuip?” of “ik moet ook aan mijn trekken komen.” Fair enough. We hebben allemaal behoeften, toch?

Wanneer raden we het af?

Als je je date dus écht leuk vindt en er echt potentie in ziet, duik er dan niet te snel op. De meeste datingssites en onderzoeken vertellen dat wanneer je uit bent op een serieuze relatie. Dan bestaat de kans dat het fysieke gedeelte het enige is waar het bij blijft. Door te wachten heb ik ervaren dat je de focus eerst op elkaar als persoon legt.

Wanneer raden we het aan?

Als je merkt dat de spanning om te snijden is en er veel lichamelijk contact is, dan is het wel duidelijk dat jullie het allebei willen. Wél is het belangrijk om consent te vragen aan de ander en om duidelijk te zijn over de intenties. Het hoeft natuurlijk niet per se te betekenen dat jullie geen toekomst hebben samen.

Lees ook over de 10 verwachtingen die een vrouw heeft van de eerste date.