Hoe moet je je borsthaar scheren?

Als jij ervoor kiest om voor een gladde borst te gaan, dien je wel te weten hoe jij op de juiste manier je borsthaar kan scheren. Je wil natuurlijk niet dat er nog verdwaalde haren op de borst staan of dat jij jezelf scheert.

 

1. Trim je borsthaar tot de juiste lengte

Het trimmen van je borsthaar voordat je begint met scheren helpt met het voorkomen van verstopte scheermesjes. Wel zo relaxt als jij een behaarde borst à la David Hasselhoff hebt. Zorg ervoor dat je bij het trimmen met de haargroei richting mee gaat.

2. Stap onder de douche

Het warme water verzacht je borsthaar en de hitte help met het openen van je poriën. Dit zorgt ervoor dat jij eenvoudiger met je mesje over je huid glijdt en de haren makkelijker geschoren kunnen worden.

3. Gebruik scheergel of scheerschuim

Dit is eigenlijk een tip die we je (hopelijk) niet hoeven te vertellen. Het is wel zo slim om jezelf goed in te smeren met scheergel of scheerschuim voordat jij aan de gang gaat met het grove werk.

4. Gebruik een scherp mesje

Het is belangrijk dat je niet gaat scheren met een bos scheermesje. Lees daarom hoe vaak jij je scheermesjes moet vervangen voor een super glad resultaat. Wanneer een scheermesje namelijk trekt aan de huid, is het hoog tijd om hem te vervangen voor een nieuw mesje.

5. Scheer tegen de haargroeirichting in met korte bewegingen

Om een gladde borst te krijgen, is het belangrijk dat je tegen de haargroeirichting in scheert. Hierdoor zal je alle haartjes beter te pakken krijgen. Zorg ervoor dat je dit met souplesse doet. Wanneer je tegen de haargroeirichting in scheert, is de kans om sneetjes namelijk groter.

6. Het is belangrijk om het scheermesje af te spoelen

Spoel zowel de voor- als achterkant altijd even onder warm, stromend water. Doe dit voor, tijdens en na het scheren. Zo zorg je ervoor dat het scheerschuim en de afgeschoren haartjes verwijderd worden. Veel mensen tikken het scheermesje op de gootsteen of vegen de haartjes af aan een handdoek. Doe dit niet! Op deze manier zal je jouw scheermesje schaden en kan ‘ie minder lang mee.

7. De nazorg

Aangezien het scheren van een behaarde borst een hele onderneming is voor het lichaam, is nazorg zeer belangrijk. Stap na het scheren nog even goed onder de douche om de haren en het scheerschuim af te spoelen. Hydrateer de borst vervolgens met een kalmerende bodylotion of gebruik een aftershave.

Hoewel we ons borsthaar vooral voor onszelf trimmen, houden we natuurlijk ook rekening met de mening van het andere geslacht. Vrouwen hebben namelijk wel degelijk hun voorkeuren over waar er haar moet staan en waar niet. Ben je benieuwd naar die mening? Lees dan wat vrouwen vinden van lichaamshaar bij mannen.