Unieke Hogwarts-treinrit met een prachtig uitzicht over Schotland

Alhoewel je natuurlijk niet letterlijk met de trein naar Hogwarts gaat, lijkt deze treinrit toch erg veel op de beelden die je waarschijnlijk kent uit de populaire Harry Potter films. De treinreis wordt gemaakt in het prachtige Schotse platteland, wat zorgt voor hele mooie beelden en ervaringen. Zo kun je genieten van prachtige uitzichten van het mooie Schotland en de natuur daar.

De treinrit start in het Schotse Fort William. Dit ligt op ongeveer twee uur afstand van de bekende stad Glasgow. Vanaf Fort William rij je met de trein door de Schotse hooglanden naar het plaatsje Malaig. De trein lijkt sprekend veel op de trein uit de Harry Potter-films. Een bijzondere ervaring, want je zit niet dagelijks in zo’n soort trein. Daarnaast kan je dus ook nog eens genieten van het mooie uitzicht van het prachtige Schotland. Een win-win dus.

Waar kan ik deze treinrit boeken?

Deze treinrit is natuurlijk erg populair, waardoor het best lastig kan zijn om tickets te bemachtigen. Zo staan vele Harry Potter-fans te popelen om deel te nemen aan deze magische reis. De tickets zijn te koop voor de periode tussen april en oktober en naast het mooie uitzicht over de natuur van Schotland heb je ook nog eens de kans dat je het noorderlicht onderweg zal zien. Nice! De treintickets zijn bij verschillende aanbieders te vinden, waaronder GetYourGuide.

Bekijk de YouTube-video hieronder voor een impressie van de treinrit door Schotland:

 

Op zoek naar een andere leuke Harry Potter activiteit dichter bij huis? In België kan je namelijk een escape room geheel in Harry Potter stijl spelen!