Alle Harry Potter films met de beoordelingen van IMDb

Harry Potter is dé tovenaarsleerling waar miljoenen fans wereldwijd kennis mee hebben gemaakt. Vanaf het eerste moment (”You’re a wizard, Harry!”) tot zijn laatste confrontatie met Voldemort; filmliefhebbers en boekenfans konden alle avonturen van de jongen op de voet volgen. Wil jij nogmaals aan een filmmarathon van de films beginnen, of hoor je misschien zelfs bij de groep die nog nooit één van de Harry Potter films heeft gezien? Check hier dan ons overzicht van alle films op volgorde van hun IMDb-beoordeling.

1. Harry Potter and the Deathly Hallows part 2

Het laatste deel in de serie is juist de film in de Harry Potter franchise met de hoogste IMDb-notering. Dat is ook niet voor niets, want álles wat er in de eerste zeven delen is opgebouwd komt in het achtste deel tot één groot knallend einde. Zweinstein wordt aangevallen door Voldemort en de Dooddoeners, terwijl Harry, Hermelien en Ron steeds verder komen in hun missie om alle Gruzielementen te vernietigen.

IMDb-score: 8.1

 

2. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Het derde deel van de serie was het eerste deel waarin de sfeer wat grimmiger begon te worden. Harry, Ron en Hermelien zijn in dit deel wederom een jaar ouder en worden geïntroduceerd aan nieuwe personages. Professor Lupin, de ‘gevaarlijke’ ontsnapte Sirius Black en Dooddoeners komen allemaal aan bod. De redenen waarom dit als één van de beste Harry Potter films wordt gezien is de ruimte die er is voor karakterontwikkeling is. Het ‘kinderlijke’ aspect dat vanaf dit deel minder aanwezig is.

IMDb-score: 7.9

 

3. Harry Potter and the Goblet of Fire

In deel 4 duurt het niet lang voordat Harry weer in de problemen zit. Tegen wil en dank wordt hij geselecteerd voor een groot toernooi tussen verschillende tovenaarsscholen. Kijkers worden geïntroduceerd aan Cedric, Viktor Krum en Fleur Delacour, tegen wie Harry het zal opnemen. Legendarisch is de spannende scène waarin hij het tegen een draak moet opnemen. Toch is het vooral de laatste scène van de film waarin Voldemort terugkeert, die een belangrijk punt vormde in de Harry Potter films en de dreiging van het duister meer tastbaar maakte.

IMDb-score: 7.7

 

4. Harry Potter and the Deathly Hallows part 1

In Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 lijken Harry, Hermelien en Ron in niets meer op de schattige personages die ze waren uit film 1. Ze zullen het in het geheim moeten opnemen tegen Dooddoeners, Voldemort én zijn Gruzielementen zien te vinden én vernietigen. Maar hun reis blijkt al gauw ongelofelijk gevaarlijk. Emotioneel, spannend en behoorlijk duister: zo kan het zevende deel van de Harry Potter films worden beschreven.

IMDb-score: 7.7

 

5. Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Met deze film begon het allemaal. Harry Potter komt erachter dat hij eigenlijk een tovenaar is en volgt zijn eerste schooljaar aan Zweinstein. Daar komt hij samen met vrienden Hermelien en Ron in Griffoendor terecht. Naast de ingenieuze lessen die hij volgt, komt de jongen er aan het einde achter dat er iets heel speciaals is verstopt op Zweinstein. Het trio besluit op onderzoek uit te gaan, met Harry’s eerste ontmoeting met Voldemort als gevolg. De film komt uit het jaar 2001. Een klassieker!

IMDb-score: 7.6

 

6. Harry Potter and the Half-Blood Prince

Het zesde deel van de serie gaat voornamelijk over een mysterieus boek dat Harry Potter in handen krijgt en dat van een mysterieus persoon blijkt te zijn geweest. Dat niet alleen: de Dooddoeners van Voldemort hebben het nu op Perkamentus gemunt en daarnaast wordt Harry ook nog eens verliefd. Door fans wordt deze film niet als één van de beste Harry Potter films gezien, maar toch is de zesde deel onmisbaar om de gebeurtenissen van de laatste twee delen goed te begrijpen.

IMDb-score: 7.6

 

7. Harry Potter and the Order of the Phoenix

In het vijfde deel wordt Zweinstein opgeschrikt door een vreselijke nieuwe docente: professor Omber, die de stemming op Zweinstein nou niet bepaald verbetert. In het geheim werken Harry, Hermelien, Ron en hun vrienden aan een geheime club, waarin ze elkaar lessen in Verweer tegen de Zwarte Kunsten bieden. Die extra lessen blijken ze sneller dan verwacht nodig te hebben.

IMDb-score: 7.5

 

8. Harry Potter and the Chamber of Secrets

Helemaal onderaan in de lijst vinden we Harry Potter and the Chamber of Secrets, al krijgt de film alsnog een dikke voldoende. In het tweede jaar krijgt Harry te maken met een mysterieus dagboek en een ‘geheime kamer’ die na jaren dicht te zijn geweest, nu blijkbaar weer is geopend. De dreiging van Voldemort wordt duidelijker, evenals Harry’s rol als uitverkorene.

IMDb-score: 7.4

 

Is fantasy niet helemaal jouw ding? Check dan ook ons overzicht van alle Fast and Furious films op volgorde van IMDb beoordeling.