Alle Fast and the Furious films met beoordeling

Er zijn weinig filmreeksen die al toe zijn aan hun negende film. Toch staat deel 9 in de Fast and the Furious franchise op de planning. Tot we de nieuwste film daadwerkelijk kunnen kijken, is het nooit verkeerd om de oude films nog eens te bingen. Maar welke is nou eigenlijk de beste? Dit een lijst met alle Fast and the Furious films op volgorde van hun IMDb-ratings.

1. Fast Five

In dit deel van de Fast and the Furious reeks wordt er een nieuw personage geïntroduceerd: agent Luke Hobbs, gespeeld door Dwayne Johnson. Dom, Brian en Mia Toretto worden door hem op de hielen gezeten, terwijl ze zelf een grote roof plannen.

IMDb-score: 7.3

 

2. Furious 7

Fans van de Fast and the Furious films zagen in Furious 7 weer een nieuwe bad guy. Jason Statham speelt de rol van Deckard Shaw. Hij is de oudere broer van Owen en gaat de strijd aan het met het team over wat er vroeger met zijn broer is gebeurd. Paul Walker was (los van een foto) niet meer in dit deel te zien na zijn overlijden. Charlize Theron is nieuw als Cipher, terwijl Dwayne Johnson, Vin Diesel en Michelel Rodriguez wel weer te zien zijn.

IMDb-score: 7.1

 

3. Fast & Furious 6

In deel 5 werd Luke Hobbs geïntroduceerd in dit deel is hij ook weer van de partij. Dom, Brian en de rest moeten hem helpen bij het opsporen en tegenhouden van een gevaarlijke organisatie. Luke Evans speelt de nieuwe bad guy, terwijl Michelle Rodriguez weer te zien is als Letty.

IMDb-score: 7.0

 

4. The Fast and the Furious 

In de allereerste film maken we kennis met Brian O’Conner. Hij is een undercover agent die de taak krijgt om een groep criminelen op te sporen die auto’s kapen voor illegale races. De groep wordt aangestuurd door Dominic Toretto, gespeeld door Vin Diesel. Paul Walker speelt de rol van Brian. Ook Michelle Rodriguez speelt in het origineel.

IMDb-score: 6.8

 

5. Fast & Furious 

In 2009 kwam Fast & Furious uit. Wederom staat Brian O’Conner, gespeeld door Paul Walker, centraal. Hij gaat samenwerken met Dominic Toretto. Wanneer Letty wordt vermoord, gaan ze samen aan de slag om wraak te nemen. Aan het einde van de film zijn er veel verschuivingen te zien: Brian stopt bij de FBI, Dom gaat naar de gevangenis. Genoeg stof voor nog meer films, die er dan ook kwamen.

IMDb-score: 6.6

 

6. Fast & Furious 8

Het achtste deel in de Fast and the Furious franchise is de laatste film die te zien is geweest, want F9 staat nog steeds op de planning na lang te zijn uitgesteld. In dit deel staat Cipher centraal als bad guy. Zij zorgt ervoor dat Dom voor haar gaat werken, met alle gevolgen van dien.

IMDb-score: 6.6

 

7. The Fast and the Furious: Tokyo Drift

Het derde deel in de franchise speelt zich af Tokyo. De scholier Sean verhuist naar die stad en raakt al gauw betrokken bij het racecircuit van de stad. De specifieke racesoort ‘drifting’ staat centraal in deze film. Lucas Black speelt de rol van Sean.

IMDb-score: 6.0

 

8. Fast 2 Furious 

2 Fast 2 Furious is het tweede deel van de reeks. Hierin zien we wederom het personage van Brian O’Conner. Ditmaal werkt Brian samen met Roman Pearce aan een nieuwe undercoverzaak. Hun doel is het tegenhouden van een drugsbaas.

IMDb-score: 5.9