Harry Kane verdient miljoenen op én naast het voetbal

Harry Kane is een van de beste spitsen ter wereld. Als spits van Tottenham Hotspur en aanvoerder van het Engelse team besteedt hij de meeste tijd op het het veld, daar is geen twijfel over mogelijk. Gezien zijn status en voetbalkwaliteiten is het niet gek dat hij het hoogste salaris verdient van de gehele selectie. Harry Kane staat tot 2024 onder contract bij de club uit Noord-Londen en verdient naar verluidt zo’n £200.000 per week. Omgerekend zo’n €227.000 per week. Bizar!

 

Maar naast het voetbal heeft Harry Kane nog een ‘side hustle’ waar hij dik geld mee verdient. De 29-jarige voetballer heeft namelijk een grote vastgoedportefeuille opgebouwd. Dit deed hij met behulp van zijn broer, ouders en zaakwaarnemer. Dit bedrijf heet ‘Edward James Investments’ en is naar verluidt dik £13,1 miljoen waard. En hoewel de Engelsman al vele huizen bezit, betaalt hij jaarlijks ongeveer één miljoen pond om in zijn huidige woning te verblijven met zijn gezinnetje. Maar goed, hij zal niet krap bij kas zitten en het zich zeker kunnen veroorloven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Harry Kane (@harrykane)

Ondernemen naast het voetbal

Het is geen geheim dat voetballers ontzettend veel geld verdienen. Lees bijvoorbeeld maar over het gemiddelde salaris van een voetballer in Nederland. We zien vaak dat voetballers zichzelf naast hun sport ook bezighouden met ondernemen. Vaak doen ze dit vanwege de korte duur van hun actieve voetbalcarrière. De meeste spelers hangen rond hun 35e levensjaar toch echt de schoenen aan de wilgen. Wil je weten welke (ex-)spelers goed zijn in geld verdienen naast hun sport? Bekijk dan de voetballers die ook keiharde ondernemers zijn.