Deze voetballers zijn keiharde ondernemers

Naast dat deze voetballers een succesvolle voetbalcarrière hebben of hebben gehad, zijn ze ook succesvolle ondernemers. Allemaal op hun eigen manier, maar zo verdienen zij hun geld nu ze met ‘voetbalpensioen’ zijn. Deze voetballende ondernemers werden succesvol in de zakenwereld, en niet zo’n beetje ook.

 

1. Ryan Babel

Ryan Babel kennen we als de speler van het Nederlands elftal. Het is een opvallende speler, of het nou komt door zijn verschillende kapsels of door zijn speelstijl, iedereen kent Ryan Babel wel. De voetballer heeft bij verschillende grote clubs gespeeld: Ajax, Liverpool, Hoffenheim en Galatasaray SK zijn er enkelen van. Momenteel is de voetballer ook druk met het investeren in vastgoed. Hij koopt elk kwartaal een nieuw appartement en int hier vervolgens de huur van. Hij heeft bijvoorbeeld een pand gekocht aan Daniël Stalperstraat in Amsterdam. Hier heeft hij 8 appartementen van gemaakt van 35 vierkante meter en verhuurt deze voor ongeveer 1500 euro.

Ook kocht hij een pand aan Da Costakade, hier maakte hij 6 appartementen van 36 vierkante meter. Deze verhuurt hij voor ongeveer 1400 euro per maand. De voetballer heeft nog een pand aan de Maassluisstraat, deze noemt men ‘Toren van Babel’. Hier heeft hij verschillende appartementen van 36 tot 46 vierkante meter en verhuurt ze voor ongeveer 1400 euro. Hij heeft in totaal ongeveer 31 woningen in Amsterdam en nog een paar in het buitenland, zoals in Miami. Hij zou jaarlijks zo’n 4,7 miljoen euro in vastgoed stoppen.

 

2. Gregory van der Wiel

Gregory van der Wiel begon zijn carrière bij DCG, hier werd hij op zevenjarige leeftijd gescout door Ajax. Verder speelde hij bij andere grote clubs zoals Paris Saint-Germain, Fenerbahçe SK, Toronto FC en uiteindelijk kwam hij in augustus 2020 verrassend genoeg terug in het betaalde voetbal en sloot zich aan bij de selectie van RKC Waalwijk. Ondertussen staat hij hier nog steeds op papier, maar wegens privé-omstandigheden heeft hij dit op een lager pitje gezet.

Met zijn onderneming gaat het echter wel behoorlijk goed. Hij heeft in 2017 een investeringsfonds opgezet samen met zijn zakenpartner en goede vriend Funs Jacobs. Het investeringsfonds Block Party, stopt onder andere geld in het marketingplatform voor influencers Voicey en in de vacuümtrein van Hardt Hyperloop. Ook runnen de twee zakenpartners een marketingbedrijf voor topsporters genaamd Bare Knuckle. Maar dit was het niet voor de oud-voetballer. Hij haalde in 2018, 2000 procent winst uit zijn aandelen in het kledingmerk BALR.

 

3. Demy de Zeeuw

Demy de Zeeuw is een voormalig betaald voetballer. Van 2001 tot 2015 kwam hij uit voor Go Ahead Eagles, AZ, Ajax, Spartak Moskou, Anderlecht en NAC Breda. Ook kwam hij van 2007 tot en met 2012 uit voor het Nederlandse elftal. In oktober 2016 hing hij officieel zijn voetbalschoenen in de kast, om te kiezen voor het zakenleven.

Hij heeft een eigen modemerk BALR., hij heeft dit samen met Ralph de Geus en Juul Manders in 2013 opgezet. Het modemerk is ontzettend bekend, mede door de handige combinatie met zijn andere bedrijven: mediabureau Wannahaves en zijn socialmediaplatform 433. Het is dus een feit dat Demy niet stil zit. Want als je leest wat Demy de Zeeuw verdient aan zijn kledingmerk, dan schrik jij je een ongeluk.

 

4. Fabian Sporkslede

Fabian Sporkslede is een 28-jarige voetballer van Dinamo Tbilisi. Hij speelde eerder bij Ajax, Chievo Verona, NAC Breda en hij werd verhuurd aan Willem II. Op dit moment speelt hij nog steeds in Georgie.

De voetballer is naast zijn carrière in Georgie ook nog ondernemer. Samen met zijn goede vriend Marc Klok runt hij het bedrijf Amplify Sport Equipment. Het bedrijf levert producten die bijdragen aan het herstel van voetballers. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ijs- en luchtcompressie. Vele grote voetballers zijn klant bij Amplify Sport Equipment.

 

5. Dries Boussatta

Dries Boussatta was de eerste voetballer van het Nederlands elftal met een Marokkaanse afkomst. Hij speelde bij clubs zoals: FC Volendam, FC Utrecht, AZ, Excelsior en Al-Shaab Club. Ondertussen staat hij al jaren niet meer op het veld en is hij eigenaar van een grote koffieketen.

De koffieketen draagt de naam Buongiorno, de vertaling vanuit het Italiaans is ‘goedemorgen’. De koffieketen heeft verschillende vestigingen in Amsterdam, zo zitten er vestigingen in De Baarsjes, Bos en Lommer en in Osdorp. Wat er zo speciaal aan is, is dat de verschillende koffie’s namen hebben van voetballers. Zo heet er een koffie ‘Maradona’ en eentje heet ‘Bergkamp’. In de afgelopen tijd hebben zijn locaties een klap gehad, doordat ze moesten sluiten. Hierdoor heeft Boussatta echt geen stress, hij ziet wel waar het schip strand.

 

Mocht je nou ook denken aan ondernemer worden? Dit zijn 5 goede boeken voor ondernemers.