Demy de Zeeuw: van topvoetballer tot succesvol zakenman

Ooit maakte Demy de Zeeuw als middenvelder furore bij clubs als Go Ahead Eagles, AZ, Ajax, Spartak Moskou, Anderlecht en NAC Breda en verdedigde hij in 27 wedstrijden ons land. Geen slecht CV dus, maar hij wilde meer dan alleen maar voetballen. Samen met oud-voetballers Eljero Elia, Gregory van der Wiel en ervaren ondernemers als Ralph de Geus en Juul Manders begon hij aan het zakelijke avontuur wat uit zou groeien tot een miljoenenzaak. BALR. staat inmiddels duidelijk op de kaart en twee flagship stores en een outlet store gaan de zaken best lekker.

Miljoenenomzet

Dat de onderming van de Zeeuw het goed blijkt wel uit het feit dat de zaak in het eerste jaar al een omzet draaide van 1 miljoen. Dat is dus een bedrag waar menig zzp’er alleen maar van kan dromen. Inmiddels is de Zeeuw geen starter meer en ontwikkelt de voormalige middenvelder zich als een bekwaam ondernemer. De omzet steeg langzaam richting de tien miljoen euro en heeft hij zo’n 50 mensen in dienst.

Lifestylemerk

Dat de verkoopcijfers zo goed zijn, is het gevolg van slim handelen. BALR. Is namelijk geen kledingmerk maar een lifestyle. Om dat een beetje goed in de markt te zetten heb je een goed marketingplan nodig en een interessant netwerk.. Dat laatste is geen probleem, want de voormalige topvoetballer kan zo een laatje open trekken met aansprekende namen. Die geef je dus gewoon wat kleding met de voorwaarde dat ze het op social media moeten posten. Geen punt en dus zien we regelmatig grote sterren in BALR. kleding. Maximum exposure noemen we dat. Lekker gratis reclame en de omzet stijgt lekker door. Slimme jongen die de Zeeuw.

Onroerend goed

Slim zijn is hem overigens wel op het lijf geschreven. Als voetballer wist hij zijn inkomen netjes te investeren. Zo kocht hij ooit een leuk appartement in het White Angel complex op Ibiza wat hij vervolgens met een leuke winst verkocht, in Rusland had hij ook nog wat onroerend goed wat hij vervolgens heeft verkocht en dat geld ook voor zijn optrekje in het Amsterdamse IJburg. Daarvan zei hij ooit dat hij er nooit weg wilde, tot zijn zakenpartner en oud-voetballer Gregory van der Wiel het van hem kocht voor 756.000 euro. Zo loop je lekker binnen.

Passie voor auto’s

Overigens is onroerend goed niet zijn enige passie naast BALR., mijnheer de Zeeuw heeft ook een voorkeur voor snelle en opvallende auto’s. Zo bezat hij ooit een onvoorstelbaar mooie Bentley Continental GT V8 ter waarde van twee ton en rijdt hij tegenwoordig in een Ferrari 488. Wat het vermogen van de Zeeuw is blijft vooralsnog geheim, maar het zal minstens een bedrag met zes nullen zijn.