Grote geldbedragen in de voetballerij, zo ook voor Erling Haaland

Voetballer Erling Braut Haaland heeft de zaken op een rijtje, zo mogen we wel stellen. Dat is uiteraard niet zomaar komen aanwaaien. Na vele moeizame seizoenen bij kleine voetbalclubs in Noorwegen kwam de spits op achttienjarige leeftijd bij het Duitse Red Bull Salzburg terecht. Bij deze club ging Haaland voor het eerst écht geld verdienen met z’n voetbalkwaliteiten. Die kwaliteiten liet hij het eerste seizoen in Duitsland overigens niet erg zien, maar desondanks pakte Red Bull moeiteloos de titel. Het aandeel van Haaland in het behalen van deze titel was zeer klein. Hij scoorde slechts één doelpunt dat seizoen. De daaropvolgende jaren ging het beter. Zo scoorde hij tientallen doelpunten en was hij vooral in de Champions League de absolute ster. Zo had Haaland een hattrick weten te scoren tegen KRC Genk uit België. Dit bleef bij de grote Duitse voetbalploegen niet onopgemerkt en al snel wist de spits te verkassen naar Borussia Dortmund voor een schamele 20 miljoen euro.

In het geel-zwarte shirt van Dortmund beleefde Haaland z’n eerste succesvolle seizoenen in het profvoetbal. Hij werd bepalend in grote wedstrijden en was wederom in de Champions League een veelbesproken voetballer. Uiteindelijk werd Erling uitgeroepen tot Golden Boy, oftewel de beste speler in Europa onder de 21 jaar. Hierdoor kwam Haaland in het vizier van Manchester City en vertrok hij in 2022 richting Engeland. In de eerste vijf wedstrijden voor Manchester City wist Haaland maar liefst negen doelpunten te prikken. Deze abnormale prestaties hebben hem gigantische geldbonussen en salarisverhogingen opgeleverd. Je kan zeggen wat je wil, maar Erling Haaland heeft wel gewerkt voor z’n centen!

Rolex Daytona Rainbow van ruim een half miljoen euro

Haaland is pas 23 jaar en beschikt naar verluidt nu al over een vermogen van zo’n 60 miljoen euro. Het geld klotst inmiddels dus over de plinten bij Erling Haaland, maar daar heeft hij een aantal oplossingen voor. Zo schijnt de topspits uit Noorwegen een groot liefhebber van exclusieve horloges te zijn. Erling werd bijvoorbeeld gespot met de zeldzame Rolex Daytona Rainbow in 18-karaats rosé goud om de pols. De Daytona van Rolex is sowieso een razendpopulair sporthorloge, maar naar dit specifieke model is bijna iedere horlogeliefhebber op zoek. Op de bezel zijn maar liefst 36 gekleurde diamanten terug te vinden. De kleuren gaan prachtig in elkaar over en vormen samen en heuse regenboog op het horloge. De vorm en kleur van deze diamanten moeten uiteraard perfect zijn. Ook het inleggen van de minuscule glimmers moet uiterst precies gebeuren. Mede daardoor is de Rolex Daytona Rainbow zo ongelofelijk zeldzaam. Aan de zijkanten van de horlogekast zijn nog eens een aantal witkleurige diamanten te zien, die zorgen voor een perfecte afwerking. Ook op de wijzerplaat zijn kleurrijke saffieren geplaatst. Deze vormen de uurmarkeringen van het klokje. Rolex heeft dus niet gekozen voor kleine getallen, maar hoogwaardige edelmetalen. Al die luxe moet natuurlijk wel wat kosten. De marktprijs van het horloge is momenteel zo’n 550.000 euro! Daar is een standaard Richard Mille helemaal niets bij!

In het bericht hieronder zie je een fragment van Haaland met zijn Rolex Daytona Rainbow:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Flaneren met een roségouden Patek Philippe Nautilus

Niet veel later werd Erling Haaland gespot met een prachtig klokje van Patek Philippe. Hij had een Nautilus in 18-karaats rosé goud om z’n pols, terwijl hij flaneerde in een peperdure Ferrari op de wegen van Monte Carlo. De Nautilus van Patek Philippe is een van de meest gewilde horloges ter wereld. Naast de gigantische prijs zorgt ook de beperkte oplage ervoor dat het klokje lastig te verkrijgen is. Het exemplaar dat Haaland droeg is wel een heel bijzondere uitvoering van de Nautilus. Erling heeft gekozen voor een roségouden horlogeband en -kast, terwijl de wijzerplaat blauwkleurig is. Het is een mooie combinatie die het horloge een exclusief voorkomen geeft. Op de wijzerplaat zijn naast de tijdsaanduiding nog een aantal extra complicaties terug te vinden. Zo is het mogelijk om op het horloge een extra tijdzone in te stellen, een timer te zetten en de datum af te lezen. Deze Patek Philippe beschikt dus over bijna evenveel mogelijkheden als een Apple Watch! Het klokje werd door het Zwitserse horlogemerk verkocht voor ruim een ton, maar inmiddels is de marktwaarde al gestegen naar zo’n 300,000 euro!

In het bericht hieronder zie je een fragment van Haaland met zijn Patek Philippe Nautilus:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

 

Lichtblauwe Ferrari 812 GTS

Toch geeft Erling Haaland z’n centen niet alleen maar uit aan horloges. Samen met z’n vriendin Isabel Haugseng Johansen scheurde hij in een gloednieuwe lichtblauwe Ferrari 812 GTS. De hoogwaardige techniek onder de motorkap zorgt voor een vermogen van zo’n 740 pk. Binnen drie seconden is de wagen vanuit stilstand naar 100 km/u te trappen en de topsnelheid ligt rond de 340 km/u. Zo snel als Haaland op het voetbalveld is, zo snel is z’n peperdure Ferrari op de weg. Opvallend is dat Haaland voor deze wagen minder heeft moeten aftikken dan voor z’n Rolex Daytona Rainbow. De Ferrari 812 GTS heeft de voetballer bijna 500.000 euro gekost! Je kan jezelf afvragen of Isabel Johansen met Erling Haaland is wegens z’n uiterlijk…