Hoe groei je een betere baard?

1. Heb geduld

Hoeveel geduld je precies moet hebben, is onduidelijk. Sommige mannen hebben binnen één maand een volle baard, sommige pas na drie maanden. Het groeien van een baard lijkt een beetje op het kijken naar kokend water. Hoe langer je erover nadenkt, hoe langzamer het gaat. Daarnaast lijken oplossingen om het proces te versnellen niet te bestaan.

baard MAN MAN 02

2. Stop met scheren

Sit back, eat steak en kijk nog een aflevering van Peaky Blinders. Je leest het goed, je favoriete manier om de maandagavond te spenderen draagt bij aan een betere baardgroei. Voldoende inname van eiwitten zorgt er namelijk voor dat jij binnen no-time een mooie glanzende baard hebt. Dit geldt ook voor testosteron. Een regelmatig bezoekje aan de gym is dus niet alleen goed voor het kweken van spiermassa, maar ook voor het kweken van een baard. Daarnaast bevestigt onderzoek dat stress één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdig haarverlies is. Minder stress, meer haar. Dus eet gezond, relax en die baard groeit vanzelf wel!

3. Scrub regelmatig

Het is van belang dat je huid kan ademen onder de baard. Een andere manier om dit effect te creëren is door het scrubben van de huid onder de baard. Door te scrubben, verwijder je de dode huidcellen en wordt de baardgroei gestimuleerd. Het scrubben van de huid kan daarnaast ook jeuk verlichten. Ook zorgt een goede moisturizer voor minder dode huidcellen. 

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
crub cream xy made

Scrub Cream

XY MADE €25 Shop nu

4. Jeuk

Een baard groeien is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Elke man die een poging heeft gedaan om zijn baard te laten groeien, heeft het misschien wel opgegeven tijdens één van de lastigste fases. De jeukende fase. Maar geef niet op. Er zijn verschillende producten te verkrijgen die je helpen om deze fase door te komen. 

5. Gebruik baardolie

Als je de jeukende fase hebt kunnen doorstaan, zijn je kansen om een vollere baard te groeien enorm toegenomen. Je huid heeft namelijk een week nodig om zich aan te passen aan je gezichtshaar. Om de haren te verzachten kan je gebruik maken van baardolie. Zo leg je een goede basis voor de verdere haargroei.

Baard MAN MAN 00

6. Het trimmen van je baard

Na een maand vol goede verzorging en geduld heb je al enigszins een aardige baard en kan je beginnen met het trimmen. Veel barbershops zijn tegenwoordig ook gespecialiseerd in het trimmen van baarden. Wil je het toch zelf doen? Hier zijn in ieder geval twee tips voor het vormen van je baard:

  1. Hou de natuurlijk haarlijn zoveel mogelijk aan. Bij de meeste mannen begint de haarlijn van de baard ongeveer een centimeter onder de jukbeenderen.
  2. Zorg dat je baard niet over je lip heen hangt. Het ziet er niet alleen onverzorgd uit, maar je zal je maaltijd van gisteren ook nog eens tegen kunnen komen. 

Twijfel je over welke baardvorm jou het beste staat? Zo kies je de baard die past bij de vorm van je gezicht.