Dit is het wagenpark van Mark Wahlberg

Met een vermogen van dik 300 miljoen dollar kan Mark Wahlberg zich een behoorlijke levensstijl permitteren. Terwijl de ene acteur zijn vermogen graag besteed aan een woning met een privé-landingsbaan voor zijn vliegtuigen, houdt Wahlberg het iets simpeler. Uiteraard is dat laatste erg relatief. Een collectie van (naar verluidt) 40 wagens kun je nou eenmaal niet als ‘simpel’ bestempelen. In het geval van de acteur komt daar nog eens bij dat het niet gaat om de doorsnee wagens. Hierbij een greep uit de collectie.

Voorkeur voor exclusieve wagens

Mark Wahlberg is een man van uiterste. Als je hem een beetje hebt gevolgd, dan weet je dat hij al het een en ander heeft meegemaakt. Zo was hij op zijn 13e al verslaafd, heeft hij enige tijd vast gezeten en heeft hij ooit geprobeerd om het helemaal te gaan maken als model en rapper. Dat bleek niet echt te werken en dus koos hij ervoor om een succesvolle carrière als acteur na te jagen. Dat is behoorlijk goed gelukt met als resultaat dat hij nu net zo rijk is als Amerikaans bekendste komiek, Steve Harvey. Zijn hang naar status en de daarbij behorende kick uit zich echter in een andere verslaving: die van dure exclusieve wagens.

Lamborghini Diablo VT Roadster

Het is misschien niet de wagen waar je snel van opkijkt, maar de Lamborghini Diablo VT Roadster is wel een bijzonder fraaie vierwieler. Hij kan in ieder geval zeggen dat hij er in heeft gereden zonder het ding te moeten huren. De topsnelheid van 320 km/u mag als indrukwekkend worden beschouwd, maar het leukste is natuurlijk het afneembare dak.

Cadillac Escalade

De Escalade is voor veel mannen een droomwagen die ze mogelijk nooit zullen bezitten. Niet zo heel vreemd als je beseft dat de wagen een prijskaartje heeft van ruim 175.000 euro. Voor Mark Wahlberg is dat geen probleem. Sterker nog, een instapmodel was net even iets te gewoontjes en dus liet hij West Coast Customs zijn exemplaar aanpassen. Zo is het comfortlekker verhoogd door een speciaal passagierscompartiment. De installatie van ergonomische en verstelbare stoelen, een tv met satellietverbinding en LCD-schermen, evenals intrekbare tafelbladen en getinte ramen maken de wagen helemaal af.

 

Mercedes-Benz SLS AMG

Een beetje miljonair kan het natuurlijk niet maken om zonder Mercedes-Benz AMG door het leven te gaan en dus kwam er in 2012 een AMG bij. Dat was overigens in de tijd dat hij zich bezig hield met het rappen. Dat deed hij overigens niet onverdienstelijk en dankzij het succes van Marky Mark & the Funky Bunch kon hij zich die wagen veroorloven.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé

Een stijlvolle man herken je in feite aan drie dingen: een mooi maatpak, een Rolex horloge en een Rolls-Royce. In dat opzicht voldoet de acteur helemaal aan dat beeld. Nadat de acteur mogelijk was uitgekeken op zijn Mercedes kwam in 2014 het moment om een andere wagen aan te schaffen. Dat werd dus de Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé. Dat ding kost een paar serieuze centen. Zo’n 350.000 euro om precies te zijn, maar het verschafte hem wel de status die hij wilde hebben. De vierwieler wordt door kenner immers nog altijd omschreven als de mooiste wagen ooit.

Toyota Sienna

Met de bovenstaande opsomming zou je bijna gaan denken dat Wahlberg een beetje met zijn hoofd in de wolken loopt. Niets is minder waar, ook normale auto’s kun je in zijn wagenpark terug vinden. Een goed voorbeeld is de Toyota Sienna. Dat klinkt normaal, maar de versie van de acteur is dan ook wel voorzien van de nodige extra’s. Denk bijvoorbeeld aan zwarte wielen met chromen accenten, getinte ramen en een DirecTV-systeem. Dat laatste is handig als hij zijn kroost meeneemt op de achterbank. Wahlberg noemt de wagen overigens liefkozend de ‘Mintmobile’ vanwege de bijna eindeloze voorraad Life Saver Mints.