Beter in bed worden door je testosteron te verhogen

Ook al is sporten niet je meest favoriete bezigheid, het kan tal van voordelen hebben voor je prestaties in bed. Veel sporten zorgt namelijk niet alleen voor een gespierder lijf of een lager vetpercentage, het heeft ook impact om het functioneren van je jongeheer. Doet je derde been het dus goed, dan heb je automatisch meer zin in een flinke stoeipartij. De volgende activiteiten zou je dus eigenlijk moeten omhelzen.

1. Weerstandstraining

Krachttraining is een van de beste methode om de hoeveelheid testosteron te verhogen. Als je erover nadenkt, is dat ook logisch. Doe je aan krachttraining, dan zal je in de meeste gevallen ook een aangepast dieet volgen. Met andere woorden: om de spieropbouw te stimuleren, zal je veel eiwitrijke voeding tot je nemen. In combinatie met een goede krachttraining bouw je dus testosteron op doordat je voeding en training de balans tussen testosteron en cortisol wijzigt. Naar verhouding heb je dus meer testosteron in je lichaam. Doe er dus je voordeel mee.

2. Wandelen

Wandelen zul je niet gelijk koppelen aan een hoger testosterongehalte. Klopt ook helemaal, maar het hoeft niet altijd te maken te hebben met je hormonen. Door te wandelen, verbeter je namelijk wel je conditie en zorg je voor een betere doorbloeding van je lichaam. Je snapt het al: die betere doorbloeding heeft ook effect op je jonge heer. Een erectie komt namelijk tot stand doordat de bloedvaten helemaal vollopen. Kortom, wandelen stimuleert de potentie en dus ook je libido.

3. HIIT

Je houdt ervan of juist niet. Uit onderzoek blijkt dat een regelmatige, intensieve cardiotraining positieve effecten heeft op je bedprestaties. Sterker nog, wil je echt beter in bed worden, dan is een HIIT-training beter dan krachttraining. Het resultaat van HIIT is dat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Het maakt daarbij niet uit hoe de HIIT training eruit ziet. Hardlopen, fietsen en zwemmen, het lijkt allemaal positief te zijn.

testosteron verhogen beter in bed

Datzelfde effect krijg je overigens ook bij een goede en regelmatige intervaltraining. Slechts 90 seconden intensief hardlopen, afgewisseld met een rustperiode van 90 seconden, zorgt voor een aanzienlijke verhoging van het testosteron. Sterker nog, het werkt beter dan 45 minuten achter elkaar hardlopen.

4. Yoga

Niet alleen het uitblijven van een goede erectie is een probleem, ook een vroegtijdige zaadlozing kan frustrerend werken. Aangezien yoga een aantal verschillende spiergroepen activeert, helpt het bij de ontspanning en is het een bijzonder effectieve manier is je libido een flinke boost te geven. Dat yogamatje kun je dus alvast gaan bestellen.

5. Volledige workout

Voor zowel mannen als vrouwen is een volledige workout een prima manier om de conditie te verbeteren. Bijkomend voordeel is dat je je gezonder en fitter voelt. Zo’n workout helpt immers bij het opbouwen van de spieren rond de buikspieren en het bekken. Juist het bekken heb je nodig om in bed actief te zijn.

6. Zwemmen

Het klinkt misschien gek, maar zwemmen is een prima manier om twee doelen te bereiken: je fitter voelen en minder zwaar te zijn. Ook dat is geen loze kreet: uit een onderzoek van Harvard in 2000 bleek dat 60-plussers die drie keer per week 30 minuten gingen zwemmen, een actiever leven onder de lakens hadden dan veertigers die minder actief waren. Het is dus een prima manier om je bedprestaties te verbeteren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het moet gaan overdrijven. Je volledige trainingssessie in de sportschool volledige vervangen door het trekken van baantjes in het zwembad zal je niet goed doen. Juist door jezelf helemaal uit te putten zul je waarschijnlijk weinig zin hebben in een vermoeiende stoeipartij tussen de lakens.