De dochter van Jean-Claude van Damme

De 30-jarige Bianca van Damme speelde met haar vader Jean-Claude van Damme in zijn actiefilms. Haar moeder Gladys Portugues was zelfs actief als bodybuilder. Je kan dus wel zeggen dat de familie sportief is. Haar moeder probeerde Bianca op zevenjarige leeftijd op martial arts te krijgen en haar zo discipline bij te brengen, maar Bianca had een hekel aan het idee om martial arts te doen. Uiteindelijk deed zij tijdens haar jeugd wel aan ballet en schaatsen.

Als tiener was ze een erg fanatieke schaatsster en ze hoopte zelfs ooit mee te mogen doen aan de Olympische Spelen. Maar helaas raakte ze geblesseerd en werd ze gedwongen om een andere hobby te gaan zoeken. Dat was voor haar het moment om zich weer ging verdiepen in martial arts.

Bianca op Instagram

Vandaag de dag is het dan ook haar missie om haar vaders legacy in ere te houden en een nieuwe generatie kennis te laten maken met de kunst van het vechten. Toch doet ze dit op een geheel eigen manier. Ze wil mensen graag laten zien dat je zowel vrouwelijk als fit kunt zijn.

Dat ze fit is bewijst ze ook op Instagram, waar ze regelmatig vermakelijke en een tikkeltje uitdagende foto’s plaatst.

 

Natuurlijk zijn er meer sterren met knappe dochters. Ook de dochters van John Travolta mogen er wezen.