De goedkopere alternatieven plekken van de Malediven

Een reis naar de Malediven kan heel wat kosten. Je bent al snel ruim 2.000 euro voor 7 dagen per persoon kwijt. Helaas hebben wij geen lifehack om deze prachtige bestemming voor een lagere prijs te boeken, maar we hebben wel goedkopere alternatieven van de Malediven voor jullie. Check it out:

1. Ksamil, Albanië

Het lijstje begint met de populairste bestemming van 2024: Albanië. Het is een adembenemend mooi land dat veel te bieden heeft, zoals helderblauwe zeeën, ruige bergtoppen, authentieke dorpen en bruisende steden. Je zal zeker de Malediven-ervaring hebben als je naar Ksamil gaat. Ksamil ligt in het zuiden aan de kust van Albanië, op gelijke hoogte van het Griekse eiland Corfu. Je kijkt je ogen uit.

Ksamil Albanië, 6 goedkopere alternatieven plekken van de Malediven

2. Spiaggia di Pescoluse, Italië

De tweede bestemming ligt in Italië, überhaupt is al een heerlijk land op zich om naar toe te gaan. Buiten de overheerlijke keuken, kan jij je droomvakantie hier prima beleven. Het Italiaanse Spiaggia di Pescoluse heeft de bijnaam ‘Maledive del Salento Pescoluse’ niet voor niets gekregen. De naam heeft deze Italiaanse beauty te danken aan het prachtige water, wat lang ondiep blijft. Dit strand vind je in Puglia, dat ligt op ongeveer 60 kilometer afstand van het plaatsje Lecce. Echter wordt de plek als snel populairder, dus grijp je kans voor je overspoeld wordt met toeristen.

Spiaggia di Pescoluse, 6 goedkopere alternatieven plekken van de Malediven

3. Sardinië, Italië

Ondanks de populariteit van deze vakantiebestemming, zal het je niet teleurstellen. Daarnaast zijn er genoeg plekjes op Sardinië die nog niet overspoeld worden met vakantiegangers. Je kan er zeker weten tot rusten komen, genieten van de hagelwitte stranden en de blauwe wateren, terwijl je een heerlijk koud biertje aan het drinken bent om af te koelen. Klinkt prima, toch? En niet te vergeten: er is natuurlijk pizza en pasta in overvloed uit de echte Italiaanse keuken.

Sardinië Italië, 6 goedkopere alternatieven plekken van de Malediven

4. Stella Island, Griekenland

We laten het prachtige Italië achter en gaan door naar Griekenland, waar het leven ook niet verkeerd is. Dit is de ideale bestemming voor de ultieme Malediven-liefhebbers, want het Stella Island Luxury Resort is 18+ en ligt op het eiland Kreta. Je komt hier zeker weten tot rust zonder gillende koters. Daarnaast ligt Kreta dichter bij Nederland, waardoor jouw vliegtickets een stuk goedkoper zullen zijn. Ook deze bestemming zal je prachtige blauwe wateren beloven.

Stella Island Griekenland, 6 goedkopere alternatieven plekken van de Malediven

5. Zakynthos, Griekenland

Deze prachtige bestemming heeft naast de helderen wateren en witte stranden ook een prachtig onderwaterleven voor de snorkelliefhebbers onder ons. Het zou zomaar kunnen dat er een schildpad voorbij zwemt tijdens jouw droomvakantie. Daarnaast kan je lekker in de avond het centrum ontdekken en genieten van de lekkere Griekse keuken zoals moussaka, souvlaki en tzatziki.

Zakynthos, Griekenland

6. San Andrés, Colombia

We moeten wel toegeven dat de kosten van een vakantie naar Colombia ook aardig zullen oplopen. Toch is de San Andrés de extra kosten meer dan waard. Alleen al als je denkt aan de parelwitte stranden, heldere wateren en de palmbomen op het strand.

Vanuit Cali of Medellín ben je in slechts drie uur vliegen op de prachtige eilandengroep, waar je wordt ontvangen door een zee met verschillende kleuren blauw en groen. Deze bestemming is vooral bekend onder de lokale bevolking en is nog niet ontdekt door het grote publiek. San Andrés is zeker een bestemming die je moet bezoeken en wellicht kan je gelijk een rondreis plannen door de prachtige natuur van Colombia.

San Andrés

Deze goedkope alternatieven van de Malediven zullen je niet teleurstellen, want je zult zonder twijfel een overheerlijke vakantie hebben en lekker tot rusten komen. Voor goedkope vliegtickets naar een van deze bestemmingen kan je het beste buiten het hoogseizoenboeken (schoolvakanties). Lees meer op welke dag en tijdstip jij het goedkoopst vliegtickets kan kopen.