De Malediven van Albanië

De meeste mensen denken bij witte stranden, helderblauw water en houten hangmatten aan de Malediven. Een van deze resorts is Soneva Jani. Dit resort beschikt over privé woningen met zwembaden, veranda’s en lange glijbanen die met de zee zijn verbonden. Natuurlijk is zo’n resort op de Malediven erg prijzig, wat best wel logisch is in zo’n schitterende omgeving. Ben je toch aan het overwegen om een bezoekje te brengen? Dan vertellen wij je wel alvast dat een villa met twee slaapkamers in november al minimaal €7.000 kost. Natuurlijk zit de vlucht hier nog niet bij, dus goedkoop is het in ieder geval niet. B

lijkbaar is er een veel goedkopere optie die door veel influencers wordt aangeraden, en de locatie is ook nog eens veel dichterbij huis. Ksamil ligt in het zuiden van Albanië en wordt ook wel de ‘Malediven van Albanië’ genoemd. Het is een klein dorp aan de Riviera van Albanië, waar veel hotels al goed gebruik van hebben gemaakt. Ze hebben de stijl van de Malediven nagebootst doordat het dorpje er al zoveel op leek.

Ksamil gaat viraal op social media

Er kwamen veel video’s online waarin je mensen zag genieten van het heerlijke strand. De populairste plek is the Pema e Thate strand. Dit strand heeft houten bedden die boven de zee hangen en er zijn verschillende boomeilanden verspreid langs de baai om  even tot rust te komen en je zwembenen te strekken. Wordt de zon jou iets te intens? Dan is er nog een afgezonderde ruimte onder een rieten dak om zonnebrandcrème en een picknick op te slaan. Ook kun je daar een dutje doen als het nodig is.

Laatst kreeg het plaatsje bezoek van een Oekraïense reis influencer. “Ksamil is one of the most surprising places I have visited in the Balkans. This village is home to delicious seafood, a colourful sea and beautiful islands located a stone’s throw away from the village. I have visited Ksamil on two occasions now and recommend it to anyone travelling to Albania”, schreef ze.

@fitonmirjeta Okay, Ready?😍 #fyp #tiktoktravel #maldives #foryou #albania ♬ original sound – Fiton & Mirjeta