Max Verstappen, de tweevoudig wereldkampioen

Max Verstappen is een groot fenomeen in de F1 en een sporter waar wij als Nederlanders ontzettend trots op zijn. Zo scheurt hij zijn tegenstanders in iedere wedstrijd voorbij en heeft zichzelf al twee keer mogen kronen tot de allerbeste coureur van de wereld. We vergeten zijn race tijdens de Grand Prix van 2021 in Abu Dhabi nooit meer en ook vorig seizoen was Verstappen niet meer in te halen qua punten na de Grand Prix van Japan.

Hoewel het hem zeer gemakkelijk af lijkt te gaan, werkt hij er ook heel hard voor. Niet alleen de races zelf zijnintensief, ook de trainingen dagen zijn lichaam uit.

Red Bull Racing deelt trainingsvideo op Instagram

Op een video die Red Bull Racing deelde op Instagram is te zien hoe zwaar het is om een Formule 1-wagen te besturen. Zo is het niet alleen een kwestie van een pedaal induwen, schakelen en aan een stuurwiel draaien. Het kan er behoorlijk hectisch aan toe gaan in de cockpit.

Een circuit die voor de meeste coureurs dan ook de heftigste is qua handelingen, is die van Monaco. Hier moeten zij namelijk bijna voortdurend draaien aan de knoppen op het stuur en is zelfs het rechte stuk van de baan niet echt recht, waardoor de coureurs bij een foutje afgestraft worden door de vangrail. Dit brengt veel spanning met zich mee en het zal je dan ook niet verbazen dat de coureurs met al deze handelingen en hun warme helm en pak per race ongeveer twee รก drie kilo lichaamsgewicht verliezen aan lichaamsvocht. Dit klinkt misschien heel veel, maar wanneer je de slopende video ziet, dan begrijp je precies hoe het komt. Kortom, petje af voor Max Verstappen en zie hieronder de extreme training: