Bitcoin fanaten lachen je uit door hun vermogen

Iedereen heeft wel eens spijt gehad van iets in het leven, maar het niet gokken op Bitcoin jaren geleden zou wel eens de grootste misser kunnen zijn. Ja, het investeren in digitale valuta’s brengt risico’s met zich mee, zoals elke investering. Maar het kan je flink wat geld opleveren als de prijs omhoog schiet.

De waarden van cryptocurrency’s zoals Bitcoin, Doge, Ethereum en Tether zijn constant in beweging. Sommige coins stijgen in waarde, terwijl andere volledig instorten. Dus je neemt altijd een risico, vergelijkbaar met gokken.

Vroege vogels hadden geluk

Maar er zijn mensen die kansen ruiken van mijlenver, zoals Davinci Jeremie. Terug in mei 2013, deelde deze Chileense kerel een video op YouTube waarin hij zijn volgers aanmoedigde om slechts één dollar in Bitcoin te investeren, met de woorden dat ze mogelijk miljonairs konden worden voor de prijs van een loterijticket.

Hij zei toen: “Als ik gelijk heb, wil ik dat jullie me allemaal bedanken. Het zou me niet gelukkig maken als jullie over 10 jaar terugkomen en zeggen: ‘Man, ik wou dat ik naar je had geluisterd in 2011 of 2013’. En raad eens wat? Hij had gelijk. Nu leidt Davinci een luxeleven, geniet hij van vakanties in plaatsen als Monte Carlo en Dubai, terwijl hij een T-shirt draagt met de woorden: “Ik heb het je gezegd.”

Hoe gaat het nu met de Bitcoin?

Op maandagochtend werd Bitcoin verhandeld voor maar liefst $ 71.588 (£ 55,804), slechts één week nadat het een nieuw recordhoogte van $ 69.000 (£ 53,787) bereikte.

Dit komt door de aankondiging van de London Stock Exchange dat ze vanaf volgende maand aanvragen zullen accepteren voor bitcoin exchange-traded notes (ETNs), wat schuldbewijzen zijn die blootstelling bieden aan een onderliggende waarde. Maar denk hier eens over na: hoeveel zou je hebben verdiend als je het advies van types zoals Davinci had opgevolgd en wat geld in de cryptocurrency had gestopt?

Nou, als je destijds £ 100 (€ 117) had ingezet, zou je nu een klein fortuin hebben, tot wel miljoenen of miljarden. In 2010 zou € 117 je ongeveer 100.000 Bitcoins hebben opgeleverd. Met de huidige waarde van 65.264 euro zou dat neerkomen op een verbluffende 6,53 miljard euro! Ja, je leest het goed, miljarden. Had je maar een tijdmachine, toch?