Op welke dag en welk tijdstip zijn vliegtickets het goedkoopst?

Om goedkope vliegtickets te krijgen moet je rekening houden met een paar factoren. Als eerste moet je weten wanneer je op vakantie wil en wanneer je wil boeken. Uit onderzoek is gebleken dat je een goedkoop ticket kunt scoren als je ongeveer acht weken voor je vakantie boekt. Dit is voor veel mensen best laat, omdat je natuurlijk alles goede van tevoren wil plannen. Voor de echte planners onder ons kan acht weken voor je vakantie boeken echt te laat voelen. Maak je niet druk, want een halfjaar van tevoren is zeker geen probleem. Jij en je vrienden zullen nog steeds goedkope vliegtickets scoren.

Maar dat is niet alles, de dag en tijd is bepalend. Je kan het beste boeken op dinsdagmiddag. Veel vliegtuigmaatschappij starten met de kortingen op de maandag. De concurrentie reageert op de maandagavond of dinsdag hierop door – je raadt het al – de prijzen te verlagen. Hierdoor zal jouw vliegticket op dinsdag vanaf 15:00 een stuk goedkoper zijn. Je kunt het beste via Skyscanner of via de luchtvaartmaatschappijen zelf boeken. Er zijn natuurlijk uitzonderingen waardoor het niet van toepassing is, maar de kans is groter dat je wat geld bespaart.

Wanneer moet je geen vliegtickets kopen?

Natuurlijk delen we ook wanneer je beter niet kunt boeken. Het maakt niet heel veel uit op welke dag je gaat boeken, maar het hangt vooral af van welke dag je wil vliegen. Tickets waarbij je vliegt op de vrijdag en zondag zijn over het algemeen een stuk prijziger.

Dus aankomende dinsdag om 15:00 zit jij klaar om eindelijk je vakantie te boeken met je vrienden. Maar wist je eigenlijk dat er een handige truc is om nog meer geld te besparen op jouw reis? Lees hoe je goedkope vliegtickets kan boeken met een vpn.