Constellation is mogelijk de beste sci-fi thriller in jaren

Het verhaal van Constellation draait om astronaut Jo, die na een ruimteongeluk terugkeert naar de aarde, alleen om te ontdekken dat haar leven op onverklaarbare wijze is veranderd. Met onverwachte elementen in haar huis en een dochter die haar niet meer lijkt te herkennen, wordt Jo geconfronteerd met raadsels die dieper gaan dan de ruimte zelf.

Bekijk hier de trailer van Constellation:

Wie spelen er in Constellation?

Jonathan Banks, bekend van zijn onvergetelijke rol als Mike Ehrmantraut in Breaking Bad, vertolkt in Constellation twee verschillende rollen als de tweelingbroers Henry en Bud. Henry, de NASA-leider, staat centraal in het ongeluk van Jo, terwijl Bud wordt gedreven door allerlei duistere obsessies.

serie apple sci fi

Met Noomi Rapace, bekend van Alien, in de hoofdrol, en Jonathan Banks als een van de sleutelfiguren, heeft Constellation (met zo’n ensemble) de lat hoog gelegd voor zichzelf. De serie wordt al vergeleken met absolute kaskrakers als Interstellar en Gravity, wat een gedurfde uitspraak is voor een nieuwe release. Zal de serie deze goede vorm door kunnen pakken in verdere afleveringen de komende weken?

Het publiek is laaiend enthousiast over de serie

Met de eerste drie afleveringen nu beschikbaar op Apple TV+ en wekelijkse releases op woensdag, is de serie een must-watch voor liefhebbers van sci-fi thrillers en avonturen in de ruimte.

Op IMDb weet de serie goed te scoren met een 7,1/10 sterren. Ook op Rotten Tomatoes heeft Constellation erg veel lof ontvangen, met een 73% Tomatometer (het publiek thuis was nog enthousiaster met 93%).

Ook op X/Twitter konden mensen niet ophouden over de serie. Lees hieronder wat tweets:

constellation serie apple tv