Goede documentaires op Netflix

Deze documentaires zijn als het goed is allemaal te vinden op de Nederlandse Netflix. Mocht dat niet zo zijn dan kan je altijd overwegen een abonnement op een VPN aan te schaffen. Check it out, het zijn stuk voor stuk waanzinnig goede documentaires.

1. The Social Dilemma

Deze documentaire duikt in de valkuilen van Social Media. Hoewel het ons leven heel erg verrijkt heeft, zitten er ook veel nadelen aan. Zo worden de privacy-schendingen aan de kaak gesteld.

 

2. David Attenborough: A Life On Our Planet

Je kunt natuurlijk nooit misgaan met een documentaire van David Attenborough. Deze wereldberoemde wetenschapper luidt de noodklok voor hoe we met onze planeet omgaan.

 

3. Crip Camp

Mensen die gehandicapt zijn worden vaak in een verdomhoekje geplaatst. Deze documentaire over een kamp speciaal georganiseerd voor gehandicapten in 1971 gooit dit stigma van zich af. Het vrolijkt je op om te zien hoe iedereen vol levenslust komt en strijdt voor gelijke rechten na het bijwonen van “Crip Camp”.

 

4. Rising Phoenix

Een documentaire over het uiterste uit jezelf halen spreekt altijd tot de verbeelding. Hier volg je mensen die meedoen aan de Paralympische Spelen.

 

5. Athlete A

Misschien heb je het ook wel meegekregen dat er een groot misbruikschandaal was in Amerika vanwege de dokter van de turnploeg. Dr. Larry Nassar werd hiervoor tot levenslang veroordeeld. Deze documentaire duikt in hoe het allemaal zo ver had kunnen komen.

 

6. Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Jeffrey Epstein is nog zo’n persoon die zijn handjes niet kan thuishouden. In deze documentaire wordt aan het licht gebracht hoe hij zich decennialang heeft misdragen terwijl hij zich verschool achter zijn fortuin.

 

7. Don’t F**k With Cats: Hunting An Internet Killer

Toen er een paar filmpjes opdoken van gemartelde kittens sloeg het internet groot alarm. Degene die dit op zijn geweten heeft moest en zou worden opgespoord. Deze docuserie van Netflix vertelt over de jacht op deze crimineel.

 

8. Have A Good Trip: Adventures In Psychedelics

Benieuwd naar hoe het is om psychedelics te gebruiken? Dan mag je deze documentaire zeker niet missen. Een grote groep beroemdheden komen in beeld om te vertellen over hun drugsgebruik.

 

9. The American Meme

Een documentaire over het leven van influencers. Al snel blijkt hoe leeg de levens van de mensen achter succesvolle social media kanalen zijn.

 

10. The Accountant of Auschwitz

Deze documentaire gaat over de rechtszaak tegen de hoogbejaarde accountant van Auschwitz. Heftig, maar zeker een aanrader!