Waar moet ik in investeren?

Het kan vrij lastig zijn om te bepalen waar je precies in gaat investeren. Moet je een investering doen in een bepaald bedrijf of digitale munt? Of moet je toch old-school gaan voor een echt object dat zal stijgen in waarde. Dat laatste is een best goed idee. Het wordt namelijk steeds populairder om in verzamelobjecten te investeren. Je kan namelijk een winstgevende verzameling beginnen, waar je uiteindelijk veel geld aan overhoudt. Meestal zijn verzamelobjecten namelijk objecten die elk jaar in waarde stijgen, omdat ze steeds meer bijzonder worden.

 

Deze 5 verzamelobjecten zijn een goede investering

1. Whisky

Wanneer je investeert in whisky, weet je eigenlijk bijna zeker dat hij in waarde zal stijgen. Niet alleen omdat het erg lekker is, maar ook omdat een goede oude whisky echt zeldzaam is. Daardoor is de waarde van whisky de afgelopen 8 jaar gestegen met 361.09%. Dat betekent dat je ruim 3,5 keer de waarde van je whisky zou hebben terugverdiend. Dat is bij een fles van een paar honderd euro lekker verdiend.

2. Vintage tassen

Een tas die 20 jaar oud is, kan een goede investering zijn. Vooral als de tas van een bepaald merk is dat elk jaar alleen maar in waarde stijgt. Één van deze merken is Louis Vuitton, dus mocht je er ooit een tegenkomen op een veiling of goedkoop tweedehands, breng dan zeker even een scherp bod uit.

3. Japanse motoren

Japanse motoren zijn niet alleen populair bij de verzamelaars, de laatste tijd zie je ze ook weer wat vaker rijden. Niet gek, want de motoren worden elk jaar alleen maar meer waard. Je hoeft écht geen populair model te kopen. Wanneer je al een originele racemotor vindt, moet je gewoon toeslaan en de investering maken.

4. Moderne kunst

Wanneer je een kunstliefhebber bent, weet je hartstikke goed dat je het beste kan investeren in moderne kunst. Waarom? Omdat een moderne kunstenaar heel snel beroemd kan worden, waardoor het werk ook meer waard wordt. Dat komt omdat een beginnende kunstenaar altijd heel veel werk produceert. Wanneer er veel mensen dan werk gaan kopen, is de kans groot dat de kunstenaar sneller bekend wordt.

5. Postzegels

Last but not least: de welbekende postzegels. Daarbij geldt wel: hoe beter de conditie van de postzegel, hoe hoger de waarde uiteindelijk is. Ga dus niet zelf zitten pulken als je een enveloppe van vóór de oorlog tegenkomt, maar laat het door een expert doen. Wanneer je een kleine investering hebt gedaan, kan je een postzegel tientallen jaren later opeens een gigantisch bedrag opleveren. Al helemaal als het een van een speciale collectie is, of een die maar heel even geproduceerd is.