Calorie-arme drank bestaat

Geluk voor de drinkers aan de lijn: whisky bevat geen koolhydraten en is ook relatief laag in calorieën. Hierdoor kun je whisky lekker blijven nippen, want je drinkt er relatief gezien weinig van vergeleken met bijvoorbeeld bier of wijn. Ook zitten er geen vetten of suikers in, wat bij bier en wijn dan weer wel zo is. Maar los van of je er van aankomt of niet: is whisky gezond?

Cholesterol, hersenen, kanker en stress

De cholesterolvorming in de aderen wordt door de antioxidanten die in whisky zitten tegengegaan. Dit is goed voor je hart en vermindert bloedproppen. Ook zorgt whisky ervoor dat de cholesterol in de aderen wordt afgevoerd. Je bloed kan zich daardoor beter door je aderen verplaatsen, omdat de wanden van je bloedvaten meer ontspannen zijn.

Een goed glas whisky doet je niet alleen ontspannen uit genot, ook is ondertussen bewezen dat de fysieke effecten van het drinken van whisky stress verminderen. De bloedcirculatie neemt dan namelijk toe en organen worden daardoor door vers en zuurstofrijk bloed voorzien. Hierdoor kalmeren je zenuwen en komt je lichaam meer in een status van ontspanning en minder stress.

is whisky gezond

Je buik is blij met whisky

Whisky stond al bekend als het juiste drankje om te drinken na een zware maaltijd, want het stimuleert de spijsvertering. Bovendien gaat whisky ook maagzuur tegen dus is het een prima medicijn als je last van je buik hebt na een pittige maaltijd.

Maar is whisky gezond?

Whisky blijft natuurlijk sterke drank, dus écht gezond kunnen we het niet noemen. Toch kunnen we niet ontkennen dat er onderzoeken zijn die deze beweringen onderbouwen. Je hoeft niet gelijk een hele fles op te drinken, want de effecten blijken het best als je één tot zes glazen per week drinkt. Ga er lekker voor zitten in je luie stoel en drink hem zoals het hoort.