Naast het gegeven dat veel vrouwen – of het nou bewust of onbewust is – het kunnen appreciëren dat een man een goede baard heeft, zijn er ook daadwerkelijk gezondheidsvoordelen aan verbonden.

Toch zijn we helaas niet allemaal gezegend met haargroei op die prestigieuze plek op het gezicht. Als jij er echt veel moeite mee hebt, check dan de tips waarmee jij sneller een baard kan laten groeien.

De gezondheidsvoordelen van een baard

Waar waren we gebleven? Oh ja, gezondheidsvoordelen. Laten we beginnen.

1. Vertraging van het ouderdomsproces

Gezichtshaar ziet er niet alleen goed uit, het heeft daadwerkelijk een functie. Het fungeert als een extra bescherming tegen alle bozen krachten van buitenaf, zoals de razende wind en lage temperaturen. Op deze manier droogt het gezicht minder snel uit en blijft de huid langer soepel. Daarnaast is moisturizer effectiever wanneer het op een baard wordt aangebracht.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
crub cream xy made

Scrub Cream

XY MADE €25 Shop nu

2. Anti-ziekte

Een volle baard onder de kin en nek doet dienst als isolatiemateriaal – net zoals al het lichaamshaar. Het beschermt tegen ziekte door het gezicht en de nek warm te houden. Dus in deze barre, kille laatste maanden van 2020 heb je dus je eigen persoonlijke sjaal 24/7 om je kin en nek hangen, lang niet mis.

voordelen van een baard

3. Vermindering van risico’s op infecties

Iemand met gezichtshaar scheert zich minder frequent dan de gemiddelde man of soms helemaal niet. Daarmee verdwijnt de meest voorkomende oorzaak van bacteriële infecties in de gezichtsregio. En als fervente scheerder ben je ook wel bekend met het fenomeen ingegroeide haren. Iets waar je niet echt op zit te wachten. Oplossing: minder scheren.

4. Een baard biedt bescherming tegen UV-stralen

Een baard blokkeert 90 tot 95% van alle UV-straling. Dat vertraagt het ouderdomsproces en verlaagt de risico’s op huidkanker. Hoe dikker de baard, hoe meer bescherming hij biedt. Klinkt logisch toch? Dus lekker laten groeien dat kreng. En diegenen die zeggen dat een baard onhygiënisch is, moet je lekker links laten liggen, mits je ‘m wel goed verzorgt en bijhoudt.

Baard

5. Onderdrukking van astma- en allergiesymptomen

Bebaarde mannen die lijden aan astma of allergisch zijn voor pollen of stof hebben een natuurlijke filter die allergenen belet om hun lichaam binnen te dringen. Vooral in deze tijden is dat iets wat geen overbodige luxe is, denk je niet? En daar naast zie je erg ook gewoon enorm bad-ass uit. Alhoewel dat mondkapje nog weleens roet in het eten kan gooien. Maar dat hoeft de pret niet te drukken.