De ongelijkmatige groei

Sommige mannen kunnen hun baard minder goed laten groeien. Vaak hebben zij dan ongelijke groei. Dat is natuurlijk erg vervelend, maar je kan nog steeds een baard laten groeien. Het enige wat je moet doen is niet al te standvastig zijn en een andere stijl proberen. Zorg er dus voor dat je je baard vaker bijwerkt, zodat die ongelijke groei niet al te duidelijk wordt. Eén van de fouten die worden gemaakt met gezichtshaar is namelijk dat de baard niet vaak genoeg bijgewerkt wordt.

Te hoog en te snel trimmen

Eén van de andere grote fouten bij gezichtshaar is dat de meeste mannen die hun baard opnieuw aan het groeien zijn, te weinig geduld hebben. Ze trimmen al veel te vlug hun baard en hiernaast trimmen ze dan ook nog eens te hoog op de halslijn of kaaklijn. Vergeet niet dat haar de tijd nodig heef om uit te groeien en een eigen vorm te creëren. Daarom is het het beste om 4 tot 6 weken te wachten met trimmen.

Dit zijn de meest voorkomende gezichtshaar fouten die mannen maken

Er wordt geen rekening houden met je gezichtsvorm

Dat je een bepaalde stijl leuk vindt, is hartstikke top. Dat betekent overigens niet dat die stijl je ook staat. Wees dan ook niet gelijk te eigenwijs en zoek eerst uit welke stijl het beste bij jouw gezichtsvorm past.

De juiste huidverzorging overslaan

Als je een mooie baard wil, moet je je huid natuurlijk ook goed verzorgen. Het is dan ook belangrijk dat je je huid goed hydrateert. Pak hiervoor een gezichts- of baardolie en merk het verschil!

Dit zijn de meest voorkomende gezichtshaar fouten die mannen maken

Verwaarlozing van het hoofdhaar

Een van de andere fouten die ook vaak gebeurt, is dat mannen zich uiteindelijk zo erg focussen op hun gezichtshaar, dat ze hun gewone hoofdhaar vergeten. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Zonder je hoofdhaar ziet je gezichtshaar er ook gelijk een stuk minder mooi uit. Probeer het dus allebei goed bij te houden en geef jezelf die strakke uitstraling.

Wil je graag weten hoe jij jouw baard in maar een paar stappen mooi kan vormgeven? Lees het hier!