Waarom je een gestreept overhemd moet hebben

Waarschijnlijk heeft elke man wel een gestreept overhemd in zijn kast hangen. Het is nu eenmaal een kledingstuk dat op veel manieren kan worden gedragen. Indien jij een beroep hebt waarbij je vaak nette kleding draagt (en wellicht zelfs een pak), kan het gestreepte overhemd goed van pas komen. Een dunne, blauwe streep zorgt namelijk voor een nette uitstraling én staat stijlvol. Bovendien kun je je overhemd op meerdere manieren combineren.

Hoe je een gestreept overhemd moet combineren

Ruil jij je kantoor in voor een terras, verjaardag of andere sociale gelegenheid, dan kun je wat meer spelen met je gestreepte overhemd. Draag hem bijvoorbeeld boven een beige chino en één van de zomerschoenen van dit seizoen. Heb je een bruiloft of een etentje, dan kun je het overhemd combineren door deze zonder stropdas onder een blauw pak te dragen. In combinatie met een jeans staat het kledingstuk vlot en nonchalant.

gestreept overhemd
Foto via: Instagram @carlos_domord

Nieuw seizoen betekent nieuwe kleuren

Rood, groen en geel zijn misschien niet perse de kleuren die jouw werkgarderobe overheersen. In de zomer mag je echter gerust spelen met deze kleuren. Draag bijvoorbeeld een overhemd met rode of groene strepen boven een korte broek, of naar het strand. Wil je een look die meer nonchalant is, ga dan voor een (licht)beige kleur. Ook de dikte van de strepen kan verschillen. Dikke strepen, zeker in combinatie met een felle kleur, staan meer casual. Dit komt omdat we dunne strepen toch nog snel associëren met zakelijke aangelegenheden.

Langer lijken met verticale strepen

Ben jij wat aan de korter kant? Dan komen de verticale strepen ook goed van pas. Verticale strepen zorgen er namelijk voor dat je optisch langer lijkt. Het is met de andere kledingtips voor kleine mannen dus handig om te onthouden. Wij selecteerden 10 mooie gestreepte overhemden.