Wat is belangrijk om gespierd te worden én blijven?

Wil je snel gespierd worden of ben je al gespierd en wil je dat zo houden? Dan zijn er een paar gewoontes die jou gaan helpen om een gespierde man te worden of blijven

1. Focus op eiwitten

Eiwitten zijn een van de belangrijkste onderdelen die nodig zijn om meer spieren te kweken. Ook zijn eiwitten de meest vullende macronutriënt, waardoor je minder honger hebt zelfs wanneer je in een calorietekort eet. Pas echter wel op: je kan te veel eiwitten eten.

2. Niet “diëten”

Wanneer je echt gespierd wil worden, ga je niet op dieet. Tenminste, niet wat we altijd als dieet zien. In plaats daarvan is het belangrijk om een eetpatroon te creëren dat je de voedingsstoffen geeft die je nodig hebt, vol te houden is en ook voedingsmiddelen bevat die je echt lekker vindt. Meestal kom je dan niet uit op iets wat ook echt een naam heeft, maar het werkt voor jou en dat is het belangrijkste.

3. Wees verantwoordelijk

Om fit te blijven is een van de gewoontes van iedere gespierde man het verantwoordelijk omgaan met voeding en sporten. Dat kan op de manier die voor jou werkt. Het kan bijvoorbeeld het bijhouden van calorieën of macronutriënten zijn. Op de manier leer je wat je ongeveer kunt eten om op jouw gemiddelde caloriebehoefte te komen. Calorieën tracken kan zowel helpen niet te veel als niet te weinig eten.

4. Geen calorieën drinken

Calorieën in drinken verwerk je heel snel omdat het vloeistoffen zijn, waardoor het niet je honger stilt. Toch krijg door alle koolhydraten die in veel drankjes zitten veel calorieën binnen. Je kunt dus beter genieten van iets meer eten en daar een glas water bij drinken.

5. Wees consistent

Het belangrijkste van al deze gewoontes is dat je consistent moet blijven. Dat geldt ook voor je work-outs. Als je je alleen hier en daar aan de regels die je voor jezelf stelt houdt, behaal je je doelen niet. Je moet een routine creëren en jezelf discipline opleggen.