Gentleman tips

Het zijn van een gentleman betaamt meer eigenschappen dan alleen de onderstaande tips. Een gentleman is nou eenmaal charmant, maar die charmes zijn negen van de tien keer natuurlijk. Met deze gentleman tips kan jij ervoor zorgen dat jij in ieders ogen dichtbij komt. In hun ogen kom jij over als een gentleman en dat is waar het om draait. Daarom de volgende vijf gentleman tips:

1. Adopteer een huisdier

Niet iedere man is in de positie om voor een dier te zorgen. Maar het geven van een veilig huis en goede verzorging kan een dier helpen. Het hebben van een huisdier kan ook zorgen voor een impact op jouw dagelijkse leven. Het gedwongen worden om voor een ander levend wezen te zorgen, en niet alleen jezelf, zorgt ervoor dat je een volwassener persoon wordt. Leren over hoe jij moet geven om anderen is iets dat je mee moet maken en niet middels enkele tips kan leren. Voor een huisdier zorgen kan je perspectief op dingen veranderen. Het zorgen voor een huisdier lijkt op het tweede gezicht dus belangrijker voor je ontwikkeling dan je daadwerkelijk denkt.

Gentleman tips MAN MAN
Foto Instagram: aussiedogguy

2. Doneer aan een goeddoel

Iedereen heeft een andere financiële situatie, de ene kan het wat makkelijker missen dan de ander. Doneer daarom wat jij denkt dat je kan missen. Vind eerst een doel dat dichtbij je staat en doneer wat aan degene die het nog harder nodig hebben dan jijzelf. Het vermogen om dingen te geven aan anderen die dat nodig hebben is een van de belangrijkste menselijke eigenschappen.

3. Doe vrijwilligerswerk

Er zijn veel mensen die hulp nodig hebben of de behoefte aan gezelligheid hebben. Tegenwoordig hoor je mensen maar roepen dat ze geen tijd hebben, waar dat 9 van de 10 keer niet waar is. Je kan ook eens wat tijd stoppen in vrijwilligerswerk. Tegenwoordig hoor je steeds meer ouderen zeggen dat ze eenzaam zijn. Steek eens een uurtje van je tijd per week in het bezoeken van een eenzame oudere, dit doet diegene enorm veel goed en daarnaast profiteer jij er zelf ook van. Niet alleen je insteek op het leven verandert, ook de mensen om je heen zullen bewonderingswaardig naar je kijken wanneer jij dit elke week doet.

4. Heb échte gesprekken met je vrienden

Het hebben van een gesprek met je maten is niet altijd eenvoudig. Niet alle mannen zijn namelijk zo open naar elkaar toe. Voor velen is het uiten van gevoelens nogal een no-go. Belangrijk is wel dat jij het aankan om zo nu en dan een echt gesprek te houden met je maten. Dit laat niet alleen zien dat je om de ander geeft, maar ook dat je de druk aankan om over moeilijke onderwerpen te praten. Menig man die gemakkelijker over zijn gevoelens praat, staat sterker in zijn schoenen en is gelukkiger. Daarnaast is dit een van die punten die de vrouwen het meest aantrekkelijk vindt aan de man. Wees de gentleman en opper dit eens vanuit jezelf, zo laat je ook nog zien dat je over initiatief beschikt.

gentlemans MAN MAN

5. Leef meer eco-vriendelijk

Ook wanneer jij een van de mannen bent die niet gelooft in klimaatverandering, kan je moeilijk ontkennen dat mensen een grote impact hebben op de aarde. Bomen worden gekapt links en rechts, de natuur wordt opgeofferd voor hoogbouw, steeds meer auto’s verschijnen op de weg, ga zo maar door. Het zijn allemaal onderdelen die een negatieve invloed hebben op het ecosysteem. Ga er wat bewuster mee om, verspil wat minder water, ga wat vaker op de fiets of pak wat meer de auto; er zijn legio dingen die jij kan doen om eco-vriendelijker te leven. Dit geeft je niet alleen meer inzicht in hoe het nu met de wereld gaat, maar kan ook nog eens impact hebben op je vriendenkring. Mensen zullen je volgen, want dat is eenmaal de aard van het beestje. Mensen zijn van nature opzoek naar een voorbeeld. Een echte gentleman zorgt ervoor dat hij dit voorbeeld is.

Er zijn nog legio dingen die jij kan doen om die echte gentleman te worden. Wij hebben jullie in ieder geval enkele simpele gentleman tips gegeven die jij kan uitvoeren. Lees eens een gentlemans guide, zodat je een wat dieper inzicht verkrijgt in de eigenschappen van een gentleman.