A man needs a man day. Je hebt het vast wel eens meegemaakt bij je vriendinnetje of zus, een dag waar ze elkaar helemaal in de watten leggen. Een zonnebankje, nagelslakken en vervolgens naar een spa om helemaal tot rust te komen. Wij mannen hebben dit ook nodig, maar dan met een iets andere invulling. We trappen graag af met de gentleman’s guide van Amsterdam

Amsterdam Barbershop

Het begint allemaal bij de Amsterdam Barbershop waar je in de watten wordt gelegd door Allard of Cesar. Een prachtstel die beiden het vaak in de puntjes beheren. Bij binnenkomst krijg je een kop koffie of gewenst een biertje (ook om 10:00 uur  in de ochtend), waarna je in een ouderwetste stoel plaatsneemt. Ga voor een Danny  Zuko (een fris kapsel), een Smooth Operator (scheerbeurt) of voor de Marshal Tito (het totaal pakket). Nadat de heren je onder handen hebben genomen loop je als een seksgod naar buiten, want je zag er nog nooit zo heet uit.

Locatie: Elandsgracht 80 – C
Afspraak maken: Klik hier

Amsterdam barbershop

Pak laten aanmeten bij Hemsted

Iedere man mag zich verwennen met een goed pak, op maat en in een heerlijke stof. En ja, dit mag geld kosten. Je zult hem misschien niet veel dragen, maar als je hem draagt dan ben je de koning van het gala of de gentleman’s avond. We herhalen het graag nog een keer, jij bent de koning, de vrouwen zullen voor je smelten en je zelfvertrouwen schiet door het plafond. Ook als je een goed pak draagt op een bruiloft van een vriend of vriendin, dan maak je de meeste kans op de bruidsmeisjes.

Hemsted Amsterdam

Een juiste plek om dit te doen is Hemsted, de pakkenzaak vind je op de Haarlemmerdijk 129 waar je wordt ontvangen door Steef en een kopje koffie.

Afspraak maken: Klik hier

 

 

Whiskey Tasting bij Bar Oldenhof

Kennis vergaren terwijl je sipt aan een heerlijk glas whiskey. Bij één van de mooiste barren in Amsterdam is het mogelijk want hier organiseren ze met regelmaat whiskey tastings. Je proeft zes verschillende whiskeys die begeleid worden met een hapje en een verhaal. Dit vindt meestal plaats op zondagen, maar kom je met een groep van minimaal acht man, dan krijg je een privé tasting.

Bar Oldenhof

Locatie: Elandsgracht 84
Reserveren: Klik hier

Diner bij Americano

Een historisch pand aan de Amstel met wit opgedekte tafels is het toneel voor een gentleman’s hap. Hier eet je Italiaans in stijl. Geen kleffe pizza’s met een biertje, maar pasta pulpo met een heerlijk wijntje. Een echte mannen plek, maar je zal je verbazen van het vrouwelijk schoon waar het restaurant gevuld mee is.

Americano

Locatie: Amsteldijk 25
Reserveren: Klik hier