Wat is het gemiddelde salaris van een barman?

Het gemiddelde salaris van een barman kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, locatie en type horecagelegenheid waarin je werkt. Over het algemeen ligt het startloon voor beginnende barmannen rond de 10 tot 12 euro per uur.

Naarmate je meer ervaring opdoet en bekend raakt met verschillende drankjes en technieken, kun je verwachten dat je salaris stijgt. Ervaren barmannen kunnen tussen de 15 tot 20 euro per uur verdienen, maar dit hangt ook af van de werkplek.

Bovendien kunnen fooien een aanzienlijk onderdeel zijn van het inkomen van een barman. In sommige landen of regio’s worden barmannen vaak rijkelijk getipt door tevreden klanten. Zoveel fooi is gebruikelijk om te geven in het buitenland. Dit kan je inkomen aanzienlijk verhogen en ervoor zorgen dat je meer verdient dan alleen het basissalaris.

salaris barman

Welke opleidingen moet je hebben gevolgd?

Er is geen specifieke opleiding vereist om als barman aan de slag te gaan en voor het beroep salaris te krijgen. Veel barmannen beginnen hun carrière door in te stromen zonder formele horeca-opleiding. In plaats daarvan leren ze on the job en krijgen ze training van ervaren collega’s.

Echter, het volgen van een opleiding of cursus kan je kansen vergroten om aangenomen te worden bij horecagelegenheden. Er zijn verschillende cursussen beschikbaar die je kunnen helpen om je vaardigheden en kennis op het gebied van mixologie, drankenkennis en klantenservice te verbeteren.

Daarnaast kan het nuttig zijn om ervaring op te doen als barback of bartender-assistent voordat je doorgroeit naar een positie als volwaardige barman. Deze functies bieden waardevolle leerervaring en stellen je in staat om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen voordat je achter de bar staat.

Kortom, hoewel er geen vaststaand gemiddeld salaris is voor een barman, kunnen beginnende barmannen rekenen op een startloon van ongeveer 10 tot 12 euro per uur. Naarmate je meer ervaring opdoet en bekend raakt met verschillende drankjes en technieken, kan je salaris stijgen tot 15 tot 20 euro per uur. Vergeet niet dat fooi ook een belangrijk onderdeel kan zijn van je inkomen als barman.

Als je geïnteresseerd bent in deze carrière, overweeg dan om een opleiding of cursus te volgen om je kansen te vergroten en je vaardigheden te verbeteren. Ervaring als barback of bartender-assistent kan ook nuttig zijn voordat je de rol van barman op zich neemt.

Vind je dit interessant om te lezen? Check dan ook wat het gemiddelde salaris van een trambestuurder is.