Het minimale en maximale salaris van een trambestuurder per maand

In Nederland bedraagt het gemiddelde salaris van een trambestuurder €2.200 per maand. Het minimale salaris ligt op €1.500 en het maximale bruto maandloon ligt op € 2.900. Hierbij wordt er uitgegaan van een standaard 40-urige werkweek.

Het salaris van een trambestuurder hangt natuurlijk ook af van onder andere de leeftijd en ervaring van de trambestuurder. Voor trambestuurders gelden secundaire voorwaarden als zo’n 23 vakantiedagen, ADV-dagen, bedrijfskleding, de mogelijkheid deel te nemen aan een spaarloonregeling en/of levensloopregeling, een reiskostenvergoeding, een onregelmatigheidstoeslag en korting op reizen met het openbaar vervoer.

Hoeveel verdienen ze per jaar?

Gemiddeld verdient een trambestuurder in Nederland dus €2.200 per maand. Dat betekent dat een trambestuurder een gemiddeld bruto jaarsalaris heeft van €28.512 en een gemiddeld bruto uurloon van €12,64. Hier willen trambestuurders nu zo snel mogelijk verandering in zien. Zo wordt er in Nederland volop gestaakt voor betere arbeidsvoorwaarden van OV-medewerkers.

wat is het gemiddelde salaris van trambestuurder

Hoeveel verdien je als starter?

Het gemiddelde startsalaris van een trambestuurder ligt op 1.500 euro per maand, dit is tevens het minimale loon dat je als trambestuurder kunt krijgen. Het marktconforme junior niveau salaris van iemand met 0-2 jaar aan werkervaring ligt op maximaal 125% van het gemiddelde startsalaris, en loopt dus op tot ongeveer € 1.875 per maand. Dit bedrag stijgt naarmate je ervaring in het werkveld.

Wat verdien je maximaal als trambestuurder?

Zoals we eerder in het artikel hebben gemeld ligt het maximale salaris van een trambestuurder op € 2.900 bruto per maand. Voor een senior niveau trambestuurder (meer dan 5 jaar werkervaring) begint het marktconforme salaris bij ongeveer 85% van het maximale salaris en ligt dus tussen € 2.465 en € 2.900 bruto per maand. Ook gelden voor senior niveau trambestuurders vaak bonusregelingen en winstdeling.

Ben jij benieuwd wat het salaris is van een buschauffeur? Lees dan ook het artikel over het gemiddelde salaris van een buschauffeur.