Langste infinity pool ter wereld in Neom

Als je denkt dat deze visie te groot is voor de werkelijkheid, dan heb je waarschijnlijk nog niet gehoord wie er aan het roer staat. Kroonprins Mohammed bin Salman heeft de leiding en gooit miljarden aan oliedollars in de ring om de economie te verbreden.

Neom wordt de basis van dit enorme zwembad. Neom is een Saoedisch project voor de ontwikkeling van een toeristische stad in de regio Treyman. Het project is bedoeld om internationale investeerders voor Saoedi-Arabië te vinden en om het deelproject Trojena, de Aziatische Winterspelen van 2029 te organiseren.

Hoe komt het eruit te zien?

Het infinity zwembad hangt niet zomaar een beetje boven de zee. Hij strekt zich uit over 457 meter en hangt zo’n 67 meter boven de golven. Uitzicht zal je dus niet missen wanneer je het zwembad bezoekt. De projectontwikkelaars beloven dat dit niet zomaar een zwembad is. Het wordt een meesterwerk van design en duurzaamheid. Het zal niet alleen heerlijk zijn om in te zwemmen, maar alleen het zien laat je hart al sneller kloppen.

neom langste infinity pool ter wereld

Neom, de stad van de toekomst

Neom wordt niet alleen een stad, maar ook een ervaring. Denk aan luxe resorts aan de kust, avontuurlijke activiteiten zoals zeilen en duiken. En zelfs een horizontale wolkenkrabber genaamd: The Line die zich uitstrekt over 170 kilometer.

Uiteraard wordt er altijd getwijfeld, dat hoort er nu eenmaal bij. Wat gaat dit kosten? Wat betekent dit voor het milieu? Maar laten we eerlijk zijn, voor de Saudische functionarissen is Neom meer dan alleen een project. Het is een statement van vooruitgang en durf. Ze zullen hierdoor ervoor zorgen dat hun economie zal groeien. Als er één ding zeker is, is het wel dat deze stad de wereld zal veranderen. En met ’s werelds langste infinity pool zal Neom niet alleen Dubai uitdagen, maar het zal het ook verpletteren.