Wat zijn de kosten van deze zelfgebouwde bus?

Het belangrijkste is natuurlijk om te weten hoe duur alles is, de zelfgebouwde bus zelf kostte haar slechts 1500 euro. In een video geeft Zara ons een overzicht van de kosten die ze heeft gemaakt tijdens het bouwen van haar bus. Zo is ze ongeveer 2500 à 3000 euro aan de bouw kwijt geweest en kwam daar nog 2000 euro aan laswerk bij. Dit was nodig om door de apk-keuring te komen met dit busje. Verder kwamen er nog wat andere uitgaven bij. Maar het is indrukwekkend om te zien hoe Zara erin is geslaagd om haar bus binnen zo’n beperkt budget om te toveren tot een comfortabele en functionele leefruimte. Dat staat in schril contrast met het prijskaartje van de camper van Will Smith.

Zelfgebouwde bus

Waarom heeft Zara voor deze levensstijl gekozen?

We weten dat het concept van de video’s draait om mensen die geïnteresseerd zijn in minimalistisch wonen, duurzaamheid en reizen. Ze willen laten zien dat je met een beperkt budget en wat creativiteit een eigen plek kunt creëren waar je kunt wonen en tegelijkertijd kan reizen.

Zara haalt veel voldoening uit het leven in haar zelfgebouwde bus omdat het haar vrijheid geeft. Zo kan ze gaan en staan waar ze maar wil. Ze houdt van avontuurlijke roadtrips en geniet ervan om samen met haar dieren nieuwe plaatsen te ontdekken zonder gebonden te zijn aan een vaste woonplaats.

Hoe nu verder?

Deze winter wil Zara naar Marokko, maar daarvoor zullen wel nog een paar aanpassingen moeten worden gedaan. Zo zijn de achterdeuren toe aan vervanging en wil Zara alle roestplekken van haar busje vervangen hebben. Klinkt logisch, want als cruciale onderdelen van een auto verroest zijn, dan kunnen ze breken. Het ligt er natuurlijk aan welk onderdeel van de auto verroest is, maar dit kan erg gevaarlijk zijn. Daarna wil ze graag nog naar de Balkan, mede omdat daar een schitterende natuur is. Genoeg plannen dus voor in de toekomst. Hopen dat haar busje het allemaal vol kan houden.

Bekijk hier de hele video:

Beeld: Facebook Zara On Travel.