Wat is de gemiddelde prijs van een trouwring?

Mannen, ga er maar even goed voor zitten. Want eerlijk is eerlijk, een trouwring is belachelijk duur. We zeggen wel trouwring, maar over het algemeen zijn het er natuurlijk twee. Om de verbintenis compleet te maken worden er vaak ringen gekocht voor zowel de man als de vrouw. Toch wordt het niet als een ‘big deal’ ervaren. Velen trouwen maar een keer, dus dan wil je het natuurlijk meteen goed doen met een onvergetelijke bruiloft. Het is op dat moment de mooiste persoon ter wereld, dus daar mag natuurlijk wel een mooie trouwring voor gekocht worden.

In Nederland ligt de gemiddelde prijs voor een set trouwringen op zo’n 1.500 euro. Dit is natuurlijk een grote smak geld, maar vergeleken met Amerika is het niks. Daar spenden ze namelijk ruim 6.000 (!) euro aan een setje.

trouwring

Wat maakt de ring zo duur?

Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met het materiaal waarvan de ring is gemaakt. Naast het materiaal kan je het volledig aankleden met diamanten in allerlei soorten, maten en kleuren. De meeste ringen zijn gemaakt van witgoud. Dit is iets goedkoper dan platina. Witgoud is een stevig en duurzaam materiaal. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je dure ring de volgende dag meteen stuk is, want die kan wel tegen een stootje.

Als je niet zoveel te besteden hebt, kijk dan eerst naar de soort ring die je wilt en vervolgens of er verschillende varianten zijn die goedkoper uitvallen.

Weet je nog niet zeker of het tijd is om te gaan trouwen? Dan kun je het op zijn minst checken aan de hand van deze leeftijdsmeter. Volgens onderzoek is deze leeftijd het beste om te gaan trouwen.