1. Je kijkt enkel naar het einddoel

Je traint niet voor niets. Je hebt voor jezelf een bepaald doel opgesteld en dat wil je bereiken. Wat men veelal verkeerd doet is enkel kijken naar het einddoel. Voor je gevoel duurt het te lang en je gooit de handdoek in de ring. Je kunt beter doelstellingen per week opstellen. Zo heb je elke week een doel dat je moet behalen en blijf je eerder gemotiveerd wanneer het je daadwerkelijk lukt. Stap voor stap.

2. Je eet verkeerd

Je eet voor elke workout veel koolhydraten en denkt dat dit de juist basis is voor een training. Nee, dat is het niet. Je lichaam kan de koolhydraten niet goed verwerken en deze worden daardoor omgezet in vet in plaats van de brandstof die je nodig hebt tijdens het sporten. Daarentegen geven volle granen en andere ongeraffineerde koolhydraten (zoals havermout, bruine pasta) je energie en kunnen gemakkelijker worden verwerkt door je lichaam.

workout-killers-gezonde granen-MAN MAN

3. Je hebt een tekort aan ijzer

Je wilt afvallen en eet daarom enkel een kommetje met veldsla, tomaten, kommer, paprika en pijnboompitten. Echter merk je dat eerder suf wordt dan voorheen en met moeite naar de sportschool gaat. Waarschijnlijk kom je ijzer tekort. IJzer is essentieel om fit te blijven. Spinazie, boerenkool en rucola zitten boordevol ijzer, net als rood vlees. Het is daarom belangrijk dat je elke week de juiste dosis aan ijzer binnenkrijgt.

4. Je loopt te hard van stapel

Wanneer je in de sportschool staat, wil je er hard tegen aan. Dat begrijpen we. Echter kun je het beter rustig aan doen en langzaam opbouwen. Krijg elke workout onder de knie en werk aan je techniek. Uiteindelijk kun jij  zwaarder liften, het langer volhouden tijdens het rennen en blessures voorkomen. Het is belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert.

Man trainen-workout-trainen in de sportschool-MAN MAN

5. Je slaapt slecht

Wanneer je minder dan zeven uur slaapt heeft dit impact op je prestaties in de sportschool. Je bent eerder moe, je spieren herstellen minder snel en je kunt een oefening minder lang uitvoeren.

6. Je blijft trainen in een vast routine

Wanneer je in een vast routine traint, boek je minder snel de gewenste resultaten. Wanneer je merkt dat de benchpress makkelijker gaat, probeer dan zwaardere gewichten te gebruiken. Op deze manier kun je meer uit je lichaam halen en zal je merken dat je eerder resultaten gaat zien.

Denk aan deze punten wanneer je vanavond aan het strijden bent in de sportschool. En zorg wel dat je er goed uitziet.