Vermijd felle kleuren

Sportmerken zijn dit niet geheel met ons eens, want zij blijven neon gele legerprint sportleggings produceren. Ten eerste zijn felle kleuren ontzettend lastig om met elkaar te matchen. Dit probleem heb je niet met donkere kleuren. Daarnaast lijkt het alsof je elke dag in dezelfde outfit aan het werk bent in de sportschool en ben je de kleur dus snel zat. Een ander voordeel van donkere sportkleding, met name zwart, is dat je zweet niet ziet. Bovendien, wanneer je nog niet helemaal in shape bent, kleedt zwart ontzettend af.

Ga voor sportkleding in de juist maat

Baggy kleding is hartstikke leuk, maar niet in de sportschool. Baggy kleding zorgt er namelijk voor dat je jouw oefeningen niet goed kunt uitvoeren. Zo kun je bij het squatten bijvoorbeeld niet goed zien waar je tenen zitten. Daarnaast kan je met wijde kleding achter verschillende apparaten blijven hangen, wat ook niet de bedoeling is. Ga voor een legging, niet alleen bedekt het je benen en blijf je nergens hangen, maar je krijgt ook het gevoel alsof je een olympische atleet bent. Shop leggings hieronder.

De sporttas

Neem een tas die je zowel binnen, als buiten de sportschool kunt dragen. Die oude voetbaltas kan echt niet meer en nee, ook die mooie tas die je van de sportschool hebt gekregen als welkomstcadeau mag je thuis laten. Net als met kleding, neigen sportmerken naar neon, distantieer je van dit soort kleuren. Ga voor een basiskleur. Donkere kleuren ogen minder snel vies en ben je tevens minder snel zat. Het is top dat je nu een tas hebt die je zowel naar de sportschool, als naar je werk mee kan nemen. Zorg er alleen wel voor dat je jouw stinkende sportkleding uit je tas haalt.

“You want to avoid your rucksack smelling like a locker room,” says Tom Ford

Draag genoeg kleding in de sportschool

Oké, aangekomen bij de essentie van dit artikel. Hoe hard je ook getraind hebt afgelopen twee jaar, je hoeft het niet als een of andere nudist aan de rest van de sportschool te laten zien. Wanneer je kiest voor slim-fit kleding, ziet men toch jouw spieren en ben je geen patser, win-win. Ben jij wel een sportschool-lul? Je achterhaalt het hier.

Sta rechtop

Ook al behoor je niet een van de reuzen binnen jouw sportschool, zorg dat je er zelfverzekerd uit ziet. Rug recht, schouders naar achteren. Hierdoor heb je minder last van je rug en zie je er bovendien een stuk gespierder uit.

Man man sportschool gym do's don'ts

Draag de juiste schoenen in de sportschool

Jouw hardloopschoenen, zijn jouw hardloopschoenen. Voor gewichtheffen en andere krachtsoefeningen heb je stabiele platte schoenen nodig. Blote voeten zijn een goede oplossing, mits toegestaan in jouw sportschool. All Stars zijn al jarenlang een goede keuze in de gym, maar er zijn tegenwoordig talloze andere alternatieven. Geen idee welke sportschoen je moet kiezen? We hebben hieronder een aantal suggesties gedaan.